Napközben is nagyszerű filmek közül válogathatunk

Reméljük, mindenki szabadságon van, és van ideje egy kicsit lazulni a tévé előtt!

Örömapa 2. - Duna Tv, december 30. szerda, 10.10h

Az Örömapa második részében még nagyobb bonyodalmak várnak a család fejére, Mr. Banks-re. Pedig minden olyan szépen indul: George és felesége között teljes a boldogság, lányuk, Annie, és férje, Bryan, ugyancsak boldogan élnek, mindkettőjük dolgos, felelősségtudó felnőtté váltak. George fia is lassan felcseperedik, a házra felvett kölcsön utolsó részlete is közeledik már _ igazán nincs tehát ok a panaszra. És egyszer csak bumm, _ beüt a mennykő. Annie és Bryan váratlanul bejelentik, hogy gyerekük lesz. De mindez semmi ahhoz képest, hogy George felesége, Nina is előáll a hírrel: ő is állapotos. George egyszerűen képtelen felfogni, ami körülötte zajlik: nagyapának még túl fiatal, de apának már túl öreg.

 

Egy kis kiruccanás - Film Mánia, december 30. szerda, 10.35h

A II. világháború alatt egy angol nehézbombázót a német légelhárítás lelő Párizs felett. Legénysége ejtőernyővel menekül, de a megszállt városban mindenki őket üldözi. Egyikük a német főhadiszállás épületén landol egy festőállványon, másikuknak az állatkertben sikerül földet érnie, a harmadiknak pedig az Operaház tetején. A németek elől bujkáló briteket végül két, kissé kelekótya francia, _ egy karmester és egy festő _ veszi pártfogásába. Feladatuk, hogy angol barátaikat kijuttassák a szabad zónába. Ez azonban nem is olyan könnyű.

 

Az első lovag - TV2, december 30. szerda, 10.55h

Artúr király harcba száll a gonosz Malaganttal, aki megint egy újabb várost akar uralma alá hajtani. E város úrnője, a gyönyörű Guinevere beleszeret uralkodójába, és úgy dönt, feleségül megy hozzá. Ám éppen mikor belépne a királyi vár kapuján, véletlenül összetalálkozik egy ismeretlen nomáddal, Lancelottal. Artúr király meglátja Lancelotban a bátor és becsületes hőst, és a híres Kerekasztal lovagjává teszi. Lancelot azonban csak egyet akar: az áhított nő kezét. És senki sem tudhatja előre, mire képes egy ilyen elsöprő erejű szerelem.

 

Zavaros vizeken - Paramount Network, december 30. szerda, 11h

A 80-as években a massachusettsi Woburnban meghalt nyolc gyermek leukémiában. A családok pert indítottak Amerika két legnagyobb cége ellen, mert meg voltak róla győződve, hogy ezek a cégek fertőzték meg a város ivóvizét azokkal a vegyi anyagokkal, melyek végül gyermekeik halálához vezettek. A minden szempontból rendkívül nehéznek látszó ügyet Jan Schlichtmann ügyvéd vállalta fel, kinek a mottója ez volt: "Legyek gazdag és híres azzal, hogy jót teszek." Ám a sztárügyvéd ezzel az éveken áthúzódó bonyolult üggyel túl nagy fába vágta a fejszéjét, és az igazsághoz vezető út egyre inkább az érzelmi és szakmai összeomlás felé vezetett.Egy megtörtént, nagyszabású bírósági per hiteles krónikája.

 

A Jó, a Rossz és a Csúf - Mozi+, december 30. szerda, 11.40h

A polgárháború idején sajátos módját választja a pénzkeresetnek a mexikói Tuco és társa, Joe, akit Szőkének neveznek. A Tuco fejére kitűzött vérdíjak begyűjtéséből élnek. Szőke leszállítja a banditát a seriffnek, majd megmenti az akasztófától. Azután jöhet a következő város. Az üzlet virágzik, ám a két fickó összemarakodik az osztozkodásnál. A sivatagban egy kirabolt pénzszállító kocsira bukkannak, ám amikor Tuco le akar számolni társával, kiderül, hogy a haldokló tiszt elmondta Szőkének, hol rejtették el az aranyat. Tuco így kénytelen megint társulni Szőkével, ám az arany utáni hajszába a brutális Angyalszem is bekapcsolódik...

 

Csak semmi pánik - Mozi+, december 30. szerda, 15h

Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy.

 

Van az a pénz, ami megbolondít - Film Mánia, december 30. szerda, 15.05h

Bridget túl az ötvenen, a kertvárosi, jómódú, középosztálybeli nők életét éli. Gyerekei már felnőttek, ő évtizedek óta háztartásbeli. Sajnos több mint egy éve már a családfenntartó férje is munkanélküli, és elfogytak a tartalékaik. Ami még nem lenne nagy baj, de az elmúlt egy évben nem változtattak költekező életmódjukon, így teljesen eladósodtak. Dobra kerül a szép ház, oda az eddigi életük. Bridget állást keres, és mivel filozófia szakos diplomája semmit sem ér a piacon, takarítónőként helyezkedik el. Igaz, nem akárhol, az állami pénzverdében. A munkahely rendkívül termékenyen hat Bridget gondolkodására, és hamar rájön, hogy tudna pénzt szerezni. Ráadásul társakat is talál hozzá.

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - Sony Movie Channel, december 30. szerda, 18.25h

Az igaz történet alapján készült film egy bostoni újság oknyomozó munkatársainak rendkívüli munkáját követi életük egyik legfontosabb és legizgalmasabb cikksorozatának elkészítése során. A Boston Globe új főszerkesztőt kap (Liev Schreiber), aki arra utasítja munkatársait, hogy járjanak utána egy rég óta szőnyeg alá söpört ügynek: egy helyi pappal szembeni gyerekmolesztálási vádnak. A kis csapat (Mar Ruffalo, Michael Keaton, Rachel McAdams) elképesztő, addig minden erővel titkolt, megrázó tények nyomára jut, és egyre szenvedélyesebben követik a szálakat. Amit találnak, megrázza és megváltoztatja őket. És az újságjukat. És Bostont. És az egész világot.

 

Amerikai pite - Paramount Network, december 30. szerda, 19.30h

Minden fiatal életében eljön egyszer a pillanat, amikor megpróbálja átélni a felnőtté válás legmeghatározóbb élményét. Jimnek (Jason Biggs) és Chrisnek (Chris Klein) feltett szándéka, hogy még az érettségi előtt elveszítik a szüzességüket. Mivel az idő sürget, a nemes cél érdekében mindenki latba veti, amije van, más-más úton próbál közeledni kiszemelt példányához. Akad azonban olyan, akinek be kell érnie apja jótanácsaival és egy almás pitével. A címbéli sütemény ugyanis a szexuális tapasztalás sajátos fokmérője.

 

Az Álmosvölgy legendája - Moziverzum, december 30. szerda, 21h

Washington Irving regénye alapján! A Hudson keleti partvidékének tágas völgyei egyikében húzódik meg az a titokzatos, eldugott, csendes kis szurdok, melyet Álmosvölgynek hívnak. Mesebeli, varázslatos táj tele mindenféle helyi mendemondával, kísértet-járta helyekkel, éji babonával. Ide érkezik 1799 egyik vészjósló napján New York-ból a legújabb tudományos nyomozási módszerek iránt elkötelezett Ichabod Crane felügyelő, hogy kivizsgálja a kis faluban történt rejtélyes eseteket. Három rendkívül különös gyilkosság zaklatta fel ugyanis a békés kis közösség nyugalmát. Mindhárom áldozatnak levágták a fejét, és a fejek eltűntek. A falubéliek váltig állítják, hogy tudják, ki követte el a rémséges tetteket: nem más, mint a legendás Fejnélküli Lovas! A bámulatos fantáziájú Tim Burton ezúttal Washington Irving klasszikus meséje nyomán a Hetedik forgatókönyvírójának segítségével alkotott lenyűgözően elbűvölő képi világú, rendkívül izgalmas és sokszor groteszkül komikus filmet olyan remek színészek közreműködésével, mint Johnny Depp, Christina Ricci, Miranda Richardson, Michael Gambon és Christopher Walken.

 

Az Eastwick-i boszorkányok - Filmcafe, december 30. szerda, 22.55h

New England egyik kisvárosában játszódik a film. Itt él ugyanis a három, különféle módokon megözvegyült barátnő, Alexandra, a fekete hajú szobrásznő, Jane, a vörös csellótanárnő és Sukie, a szőke újságírónő. Baráti összejöveteleik során lassan rádöbbennek, hogy különleges képességekkel rendelkeznek. És mi másra is használhatnák jobban boszorkánytudományukat, mint hogy megidézzék az áhított Férfit, mivel ebben a típusban városuk igencsak szűkölködik. Ám arra egyikük sem számít, hogy aki hívásukra megjelenik, az maga az Ördög.

 

Véres románc - SuperTV2, december 30. szerda, 23.25h

A Marks család ingatlanügyekből szerezte milliárdjait. Az ifjú David úgy dönt, hogy házasságkötése után vidéken telepszik le a feleségével, Katie-vel. Hamarosan felbukkan az apja, Sanford, és arra ösztönzi, hogy térjen vissza New Yorkba, az üzleti életbe. Így végül hazaköltöznek. A vállalkozás remekül megy, ám David egyre furcsábban viselkedik.