Nem tudni, lesz-e folytatása a Twin Peaksnek

A csatorna nem tervezi folytatni, de ha David Lynch szeretné, akár továbbra is elmerülhetünk az őrületben.

Az új Twin Peaks erősen megosztja a nézőket, de ez teljesen érthető, hiszen sokan nosztalgiázni vágytak, újra elmerülni a fura kisváros szappanoperával vegyített lidércnyomásában, ám ehelyett Mark Frost és David Lynch egy egészen szürreális, monumentális hosszúságú őrületet szabadított ránk. A Twin Peaks harmadik évada különleges utazás Lynch elborult elméjének legmélyebb bugyraiba, és meg tudjuk érteni, ha valakinek ezt már nem veszi be a gyomra. De aki nézi és szereti, valami hihetetlenül különleges élményben részesülhet - emlékezzünk csak a túlzás nélkül piszkosul zseniális nyolcadik epizódra, amihez hasonlót tévében soha nem láthattunk, de önmagában is Lynch életművének egyik legkiemelkedőbb darabja.

Közzétette: Twin Peaks – 2017. július 9.

David Nevins, a gyártó Showtime tévécsatorna elnöke az Deadline-nak elmondta, hogy eleve egy évadra tervezték a sorozat visszatértét, de ha vége, és Lynch szeretné folytatni, szabad utat adnak neki. Ehhez feltétlenül megvárják a két órás finálét, amelyet szeptember elején fognak levetíteni - és ez bizony azt jelzi, hogy egy igazán megosztó zárlatra számíthatunk. Nevins azt is elmondta, hogy bár a tévében kevesen követik a sorozatot, streamen annál többen, sőt, látványosan sok új előfizetőt hozott a csatornának.

Lynch jelenleg jórészt Franciaországban tartózkodik, és nem tudni, ő mit szeretne. Ki tudja, mit tervez a jövőben, mert a sorozat bemutatója előtt még keserűen nyilatkozott arról, hogy abbahagyja a filmezést, annyira megváltoztak a fogyasztási szokások. A Twin Peaks kapcsán teljes kreatív kontrollt követelt ki magának, és a kész sorozat egyrészt trollkodás lett, afféle "kapjátok be, nézzétek inkább a Transformerst", másrészt - ha tényleg komolyan gondolta a visszavonulást - annyira erőteljes és zseniális, hogy ezzel méltán zárhatja az életművét. A cannes-i ováció és a nagy figyelem azonban megváltoztatta az álláspontját, így egészen biztos, hogy bővülni fog a 71 évesen is friss, tettre kész rendező filmográfiája.

Let's rock. Watch Twin Peaks Part 12 now: s.sho.com/StreamTwinPeaks

Közzétette: Twin Peaks – 2017. július 30.

A Twin Peakst azonban lehet, nem kellene háborgatni, mert ha folytatják, nem biztos, hogy tartani tudják ezt a színvonalat. És a 18 részt mindegyikét Lynch rendezte, ami Nevins szerint is emberfeletti munka. De bárhogy is legyen, az biztos, hogy novemberben megjelenik Mark Frost új könyve, ami elvileg lezárja a rejtélyhömpölyt, de előtte még az évad/sorozat nagy fináléja, és borítékolható, hogy leesik tőle a hajunk.