Nic Cage egy fura nevű kormányszerv alkalmazottja, amíg el nem olvassa munkaköri leírását

Egy olyan kormányszervnél, ahol a áttelepítik egy távoli helyre a társadalmilag kevésbé hasznosakat, de tudjuk jól, ez mit jelent.

Az emberiség minisztérium című Nicolas Cage alig hat éve, 2017-ben jött ki. Tessék megtippelni, kedves olvasó, azóta hány filmet készített a munkamániás színész, aki egy szerepre sem mond nemet! Huszonhat azóta bemutatott filmje van és három kész, de bemutatásra váró, ami elképesztő szám még Nicolas Cage-től is – még akkor is, ha ebben van egy-két rajzfilm is.

Ilyen tempó mellett nyilván nem mindegyik produkció készül az örökkévalóságnak,

hogy finomak legyünk, de Cage filmjeiben az a jó, hogy még akkor is nagyon nézhetőek és szórakoztatóak, ha mint filmek nem olyan jók, pontosan azért, mert ő mindig minden munkáját 1500%-on végzi el.

Forrás: Filmbox Plus

 

Történetünk szerint a jövő nem túl fényes: 2030-ra a globális felmelegedés és a különböző háborús konfliktusok miatt a Föld szinte lakhatatlanná vált. Az  Egyesült Államok nagyhatalomból elszegényedett, kifosztott országgá vált, erőforrások nélkül. Amerika nagyobb részét sugárfertőzés szennyezte be, az állatok elpusztultak, az ivóvíz lelőhelyek vagy szennyezettek vagy kiszáradtak, a válság kezelése érdekében létrehoztak egy új kormányzati szervet, a nagy hatalmú Emberiség Minisztériumot. A minisztérium emberei értékelik ki az egyes állampolgárok teljesítményét és hasznosságát.

Aki megbukik ezen az értékelésen, azt áttelepítik az Új Éden nevű városba,

ahol új lehetőséget kapnak arra, hogy hasznossá tegyék magukat. Hősünk, Noah Kross (Cage) is a minisztériumnál dolgozik, és az utóbbi időben azt veszi észre, hogy a népek valahogy nagyon nem akarnak Új Édenbe költözni, sőt, a név említése is masszív félelmet vált ki.

Forrás: Filmbox Plus

 

Mi persze sejtjük, miféle sötét titkok rejtőznek az Emberiség Minisztérium mögött , de Mr. Krossnak eltart egy darabig, mire rájön az igazságra. Addig viszont új családra lel egy tini fiát egyedül nevelő asszony (Sarah Lind), aki szintén „relokalizációra” vár, és persze főnökével (Hugh Dillon) is konfliktusba keveredik, miközben lesz, ami lesz alapon nekivágnak a tiltott zónának, a fertőzött területnek. Aki akár csak egy disztópikus filmet látott, amiben a gonosz hatalom hazudik a népnek, hogy uralma alatt tartsa azt, tudni fogja, miről is szól ez a történet, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy Nicolas Cage még karrierje egyik legrosszabb frizurájával is király.

Ő nem színészkedik, hanem átél mindent,

nem eljátssza, hanem megéli a szerepeit, és most is ez van: ő tényleg megjárja azt az utat, amit az erős bibliai áthallásokkal rendelkező nevű Noah Kross megjárt, képes megváltani másokat és önmagát, szembeszállni azzal a szervezettel, aminek korábban része volt. És igen, ő az, aki kimondja: „Kezdődjék a forradalom!”

Forrás: Filmbox Plus