Nosztalgiathrillerek vasárnap a tévében

Levetítik a Kéz, amely a bölcsőt ringatja és a Kegyetlen játékok című filmeket, de ha még mindig nem láttad a Casinót, azt is megnézheted este.

A kéz, amely a bölcsőt ringatja - Filmcafe, január 19. vasárnap, 18.50h

Az addig kényelmes és irigylésre méltó életet élő Peyton Flanders elveszíti férjét és még meg sem született gyermekét, amiért Claire Bartelt okolja. Eljátszva az ideális bébiszittert, Peyton beköltözik Claire-ék otthonába. Solomon, a házi mindenes az egyetlen, aki észreveszi, hogy Peyton valójában nem az a drága angyal, akinek mindannyian gondolják. Mire Claire megérti, mire megy ki Peyton titkos játéka, talán már túl késő ahhoz, hogy megmentse családját a rémisztő jövőtől, amit Peyton szánt nekik.

Kegyetlen játékok - Paramount Channel, január 19. vasárnap, 19.55h

A milliomosok gondtalan életét élő Sebastian és mostohatestvére, a szép Kathryn gonosz versengésbe kezd: az győz, aki a legtöbb szívet tudja meghódítani és porba tiporni. Könnyű helyzetben vannak, hiszen New York naiv fiataljai mind a lábuk előtt hevernek. Az igazi kihívás azonban hátravan, míg fel nem tűnik a színen Annette, aki elhatározta, hogy megőrzi szüzességét, míg férjhez nem megy. Kathryn fogadást ajánl: ha Sebastiannek sikerül elcsábítania a jégkirálynőt, eltölt vele egy éjszakát. Ellenkező esetben viszont a fiú vadonatúj Jaguárja a tét. Kezdődik az utolsó játszma.

Kincsem - Cool, január 19. vasárnap, 20.30h

Blaskovich Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemes küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

A vadon foglyai - Prime, január 19. vasárnap, 21h

Charles Morse (Anthony Hopkins) öregedő milliomos, akinek csinos feleségén kívül egyetlen szenvedélye az olvasás. De a nők _ úgy tűnik _ kevésbé megbízhatók, mint a könyvek. Morse arra gyanakszik, hogy fiatal fotómodell feleségének, Mickey-nek (Elle Macpherson) viszonya van a megnyerő modorú divatfotóssal, Robert Green-nel (Alec Baldwin). Robert és Charles közös kirándulásra indulnak, repülőgépük azonban lezuhan Alaszka kietlen erdőségei fölött. Az öregedő milliomos és a divatfotós magára marad a vadon mélyén. Ráadásul hamarosan kiderül, hogy egymásra sem számíthatnak...

Hétmérföldes szerelem - Viasat3, január 19. vasárnap, 21h

Erin és Garrett találkozása egyéjszakás kalandnak indult, majd nyári románccá alakult. Egyikük sem tervez komoly kapcsolatot, Erin ugyanis San Franciscóban tanul, Garrettet pedig New Yorkhoz köti a munkája. Ám a nyár végén már egyikük sem biztos abban, hogy valóban véget akarnak vetni a kapcsolatuknak. A hétmérföldes távolság, a károgó barátok és az új kísértések ellenére együtt maradnak. Már csak sok SMS-re, éjszakákon át tartó beszélgetésekre, és némi telefonszexre van szükség, hogy a távkapcsolat működőképes legyen. De kiállja-e kapcsolatuk az idő próbáját?

Casino - Filmcafe, január 19. vasárnap, 21h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

A bikaborjak - M2, január 19. vasárnap, 21.10h

Moraldo, Fausto, Leopoldo és Alberto egy álmos kisváros aranyifjai, akik sehogy sem akarnak belenőni a felnőtt életbe. Szüleik világát szűknek és unalmasnak érzik, nagy tervekről, izgalmas életpályáról álmodoznak, de erejükből legfeljebb némi botránykeltésre futja. Menekülni szeretnének, de csak Moraldónak van annyi ereje, hogy felszálljon a Róma felé tartó vonatra. Az erőteljesen önéletrajzi ihletésű film elkészítésének idején Fellini még maga is pályakezdőnek számított, csakúgy, mint fiatal színészei, akik közül a saját nevét is vállaló Alberto Sordi igazi világsztár lett.

8 és 1/2 - Duna Tv, január 19. vasárnap, 22.20h

Guido, a filmrendező visszavonul egy magánklinikára. Szeretne elbújni a világ elől, azonban minden kísérlete kudarcba fullad. Nemcsak felesége és szeretője üldözi folyvást, hanem az a rengeteg ember is, aki tőle vár újabb munkát, egy következő, lehetőleg ismét nagy sikerű filmhez. A zseniális ötlet várat magára, helyette álmok, gyerekkori szorongások gyötrik. Képzeletében elvonulnak mind a nők, akik valamilyen szerepet játszottak az életében. A filmmel Claudia Cardinalét, az idén 80. születésnapját ünneplő gyönyörű olasz színésznőt köszöntjük, aki egy nagyszabású filmvetítés (Volt egyszer egy vadnyugat) vendégszereplése kapcsán járt nemrégiben Budapesten. Federico Fellini legismertebb filmje 18 díjat, köztük két Oscar-díjat, valamint nyolc jelölést vívott ki magának.

Egy becsületbeli ügy - TV2, január 19. vasárnap, 23h

Egy látszólag tiszta ügy történik a Kuba amerikai zónájában lévő Guantanamo-i Haditengerészeti bázison. Két közlegény megöli harmadik társát. Természetesen az eset rendkívül gyors és példát statuáló intézkedést igényel, ezért a minisztérium két roppant tehetséges jogászt bíz meg a feladattal. A helyszíni szemle után azonban mégsem tűnik annyira egyszerűnek az ügy. Nyomozni kezdenek, és ahogy közelednek a megoldáshoz, egyre kuszábbnak tűnik a valóság...

Kalifornia - A halál nem utazik egyedül - Prime, január 19. vasárnap, 23.30h

Hosszú autóútra készül Pittsburghből Kaliforniáig Brian és a barátnője, Carrie. A hírhedt sorozatgyilkosokról készülő könyvükhöz akarnak anyagot gyűjteni. Hogy csökkentsék a költségeket, hirdetés útján keresnek útitársakat. Adele és Early meglepő páros. A lány aranyszívű és bugyuta, a fiú viszont erőszakos, és sötét múlt áll mögötte. Útközben Early viselkedése egyre gátlástalanabbá és fenyegetőbbé válik. Brian kezdetben még élvezi, hogy közelről figyelhet meg egy ilyen két lábon járó esettanulmányt, ám kíváncsisága hamarosan rettegéssé változik...

A titkárnő - Paramount Channel, január 19. vasárnap, 00.20h

A huszonéves Lee elmegyógyintézeti kezelését követően szülővárosában próbál új életet kezdeni. Nyomasztó gyerekkori emlékei elől menekülve találkozgatni kezd középiskolai osztálytársával, s hamarosan sikerül elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában, mint titkárnő. Újdonsült főnökét, Edward Grey-t teljesen rabul ejti a fiatal lány, kapcsolatuk hamar túljut a szokásos főnök-alkalmazott viszonyon, amelyben a tabuk nélküli szexuális vágyak kiélése központi szerepet kap.