Óriási gagyinak tűnik az első Topmodell leszek

Lehet, hogy itt még csak 2006-ot írtunk, de ez nem sokat segít a helyzeten.

Hamarosan érkezik a TV2-re Next Top Model Hungary címmel az a Topmodell leszek! című műsor, amit egyszer már elhozott Magyarországra a VIASAT3, csak ez azóta a feledés jótékony homályába veszett. A nagy premier előtt, ami március 17-én lesz, nézzük meg, hogy mit is kell túlteljesítenie a Tombor Zoltán divatfotós, Tomán Szabina exmodell és üzletasszony, Axente Vanessa modell, Mérő Péter divattervező és Ördög Nóra műsorvezető nevével fémjelzett realitynek!

Mielőtt a magyar verzióra rátérnénk, egy-két szót érdemes ejteni az eredetiről. Röviden legyen elég annyi, hogy tényleg egy olyan betekintést nyújtott a hétköznapi embernek a modellek világába, amire nagyon nem volt még példa. Persze a történések megrendezettek voltak, de a néző így is érezhette, hogy ez a szakma azért elég nagy szívás. Ha másért nem is, de azért igen, mert tényleg az idegeiden tudnak táncolni a fotósok és az állandó konkurenciát képviselő csinos lányok. Nem beszélve a divatszakma, illetve a műsor Gordon Ramsay-jéről, Tyra Banksről... 

Mindez egyáltalán nem volt meg a magyar verzióban. A zsűriben ott volt ugyan Kajdi Csaba, aki akkor még nem Cylaként volt ismert, és Herczeg Zoltán is, tehát voltak a magyar verzióban is karizmatikus figurák, de egyik sem volt egy Tyra Banks, aki, ha kellett, ha nem, alázta a versenyzőket rendesen. Bár a 2000-es évek elején még elég merész dolgokat meg lehetett mutatni a realityműsorokban. Mondhatni alig volt olyan, amit ne vállaltak volna be a tévék a nézettségért. Persze jött is az ORTT és az elsötétített képernyő büntetésül. A szereplők nyílt megalázása viszont már akkor is erős lett volna egy magyar televíziós műsorban. 

Szóban ugyan senkinek az önérzetét nem tiporták meg két lábbal, de bőven elég volt átélni a Topmodell leszek! forgatási körülményeit. Mármint így, 18 év távlatából ezt gondolhatjuk. Mert a fennmaradt archív felvételek tanúsága szerint azt lehet látni, hogy topmodellnek lenni nem éppen egy leányálom. Pompa és csillogás nem volt, de egy bolt közepén felállított instant beauty boxban belőtt smink és séró már annál inkább. A szögegyénesre kivasalt haj és az emo stílus az akkori kor lenyomataként nem kérhető számon, de a babafotózásként bedobott feladat már más tészta.

Forrás: Viasat3 / Youtube

 

Melyik topmodell fotózkodik egy babával? Az, aki egy ilyen műsorban hagyja, hogy hülyét csináljanak belőle. Az igazi szupermodellek max a saját gyerekükkel fotózkodnak, ha éppen el akarják adni azt valami menő magazinnak címlapfotóként. Vagy egy Instagram-poszt kedvéért. Palvin Barbara szerepelt valaha babákkal együtt akármilyen kampányban? (Kétlem.)

Az egész műsor hangulata végtelenül gagyinak hat. A szép emlékű VIVA TV délutáni műsorsávjában még csak-csak elmenne az apró légmozgástól is megremegő rózsaszín háttér, de ez mégis a VIASAT3 egyik prémiumműsorának készült. Ráadásul a kiszavazás egy hotel folyosóján zajlik, ami azért egészen elképesztő.

Forrás: Viasat3 / Youtube

Eltelt 18 év, kicsit felfejlődtünk realitykből, az instabil és valós modellkedés pedig még soha nem volt ennyire kiélezve. Tehát van remény, hogy végre egy izgalmas magyar fashion reality kapjunk, amire egyszerre mehetnek majd a szánalom- és k.ró lájkok.