PárShow - Nincs párja

A nyári fesztiválozások okán kicsit szakítottam a tévézéssel, de most, hogy elkezdődött az iskola, már hiányzik. Úgy érzem, vetélkedőkben vagyok erős, és a múltkor láttam egy ilyen női-férfi páros kvízt, ahol Kálloy Molnár Péter párosítása egy másik férfi volt, gondoltam, jó, ha ennek utána nézek, amúgy is volt valami meghatározhatatlan bizsergetése a műsornak. Úristen!

A Párshow a női és férfi kérdések játéka, egyebek közt házaskvíz, még akkor is, ha nincs ilyen szó. Nem utolsó sorban ez a sztárok vetélkedője is, bár az általam megnézett epizódban elég speciális sztárokat kerítettek elő. Valószínűleg ebben a világban mindenki csillagnak tekinthető akit Dömsödi Gábor műsorvezető szó szerint valahonnét ismer, vagy leírták neki.

A színpadkép még tízenéves műsorhoz képest is elég egyszerű, Dömsödi úrral szemben áll háromszor kettő pár, mögöttük meg a hozzátartozóknak gondolt, összesen mintegy 9-10 tapsoló entitás. Hamar kiderül, hogy

a házaskvíz ellenére a pároknak csak annyi köze van egymáshoz, hogy Gábor ismerje őket és fejben (az ő fejében) találjon párhuzamot kettőjük között.

Így lett ebben a részben az első sztárpár Jaksity Kata és egy idősebb Sándor, aki nyugdíjas szóvivő. Egyszer egy Kék fény-ben találkozott Katival, Dömsödi bácsinak ennyi bőven elég. A következő pár hölgy tagját Sándor ajánlhatta, hiszen Karola is szóvivő, de ő még aktív, a BKK-nál, virtuális párja, István pedig ugyanitt dolgozik, a jogi osztályon. Akinek meghatározott elképzelései lettek volna a sztársággal kapcsolatosan, az most gondolkodjon el gyorsan, és változtassa meg éltét. A harmadik, és egyben valóban pár, Vécsei Mihály egykori sportriporter - de ő sem ezért van itt, hanem mert szeret repülni -, és barátnője Eszter, stewardess. A legtöbben, úgy tűnik, kellemetlenül érzik magukat, ami szerintem szoros összefüggésben állhat a műsorvezető kényszeres és könnyed közlékenységével. Nehéz a sztárok élete.

 

 

És továbbra is az marad, mert jönnek a kvízkérdések. Az általános műveltség nehéz, ezért a „vetélkedő” merítési felülete a Blikk-Reform-Képes Újság háromszög, valamint a Családi Magazin régebbi számai. A magam részéről némi Hahotát is érzek, pedig a rétegműveltségnek itt nincs részhalmaza. A témakör választás széles ívű, a rántott levesektől a vágott virágokra elköltött pénzösszegen át Tom Jones házasságáig tart, különleges hangsúlyt helyezve a tippelés döcögős művészetére. Elismerem, hogy mindez tökéletesen érdektelennek és unalmasnak hangzik, de Dömsödi műsorvezető tesz róla, hogy mérhetetlenül idegesítő is legyen.

Gábor bácsi ugyanis fesztelenül, bizalmaskodóan leereszkedő baráti stílusban beszéli végig a kérdések közötti, alatti és utáni időt is, gyakorlatilag folyamatos összevisszaságban a teljes műsoridőt, nem kímélve olykor a válaszadók jogosnak vélt intervallumát is. De Gábor nem Majka, vagy olyasvalaki, akinek jól áll a dumálás. A frappánsan ötletesnek gondolt műsorvezetői szövegfolyam csak ostoba, vagy inkább bágyadt okoskodás egy kis bratyizós átvezetéssel, amiből kiderül például, hogy az Egyesült Államok és a Maldív-szigetek nyugat-európai települések. És ez csak az, amit meg tudtam jegyezni!

A show-műsort talán a hátul ülő tapsoló egyéniségek unják a legjobban, akik tényleg csak felszólításra ujjonganak, hogy aztán tovább nézzék a cipőjüket, vagy a stúdiót. Nagyobb gond, hogy az önjelölt sztárok maguk sem igazán tudnak mit kezdeni a produkcióval, talán egyedül Jaksity Kata az, aki bennragadt a Barátok közti karakterében, és zsörtölődéssel próbálja agyonütni az időt, míg a többiek kínosan próbálnak mást csinálni. Ők is unják, és ráadásul ajándék sincs, csak az ingyen szereplés. Remélem, azért tényleg nem ingyen.

 

 

Valamit érezhetnek a műsorkészítők is, mert a a játékmenetet négy-öt, egyformán érdektelen tippmix-re vágják, külön lányok, külön fiúk és együttes szenvedésre is, bónusz valamivel. A legérdekesebbek a személyes vonatkozású kérdések, mert a válaszokat főleg csak maguk a személyek tudják. Ennél nagyobb érdekességet sajnos nem találtam.

Végül is örülök, hogy láttam ezt a műsort, mert elképzelni nem tudtam volna, még ha olvasom, akkor sem.

Ha az ember jó producer, nem biztos, hogy műsorvezetőnek is az. Az az érzésem Dömsödi Gábornak sok pénzébe kerülhet ez a show, ami nem szól sem sztárokról, sem párokról és igazából a vetélkedés is felesleges, ámbár a saját hangjába és modorába szerelmes műsorvezetőnek ez nem is számít igazán, szerintem a felvétel után még jó sokáig beszélget az áldozatokkal, talán még akkor is, amikor már senki  sincs ott.