Pénteken Brad Pitt és Marillon Cotillard varázsol el bennünket

A Szövetségesek című filmmel.

Holtidő - Film+, május 8. péntek, 17.20h

Egy normális napon a percek és az órák lassú unalomban, egyformán telnek Gene Watson könyvelő (Johnny Depp) számára. De ez nem az a nap. Amikor Watson hatéves kislányával leszáll a vonatról egy Los Angeles-i pályaudvaron, sejtelme sincs róla, hogy a következő másfél óra élete legnyomasztóbb rémálmává válik. Pillanatok alatt egy olyan dráma főszereplője lesz, ami morbid izgalmat szokott kiváltani a közvéleményből, amikor bekerül a hírekbe. Kislányával együtt két álrendőr ejti foglyul őket. Watson ultimátumot kap: kilencven percen belül meg kell ölnie valakit, vagy meghal a kislány. A kijelölt célpont egy ártatlan közéleti személyiség. Watson nem fordulhat a hatóságokhoz, mert félti gyermeke életét. Az idővel folytatott őrült versenyfutásban minden pillanat gyors és halálos következményekkel jár.

 

A hal neve: Wanda - Paramount Channel, május 8. péntek, 17.25h

Egy alkalmi tolvajbanda nagyszabású akciója sikernek igérkezik _ meglépnek a milliókat érő gyémántokkal. Sajnos a banda egyik tagját, a keménykötésű George-ot elkapja a rendőrség. Ami még ennél is nagyobb baj: egyedül George tudja, hol van a zsákmány, a menekülés során ugyanis az ő feladata volt elrejteni azt. A banda többi tagja, a bombázó Wanda, a dadogós, állatvédő Ken, és Otto, egy ex-CIA-s bérgyilkos újabb tervet eszelnek ki, hogy megkaparintsák a zsákmányt. Tudják, hogy a rejtekhelyről egyedül George ügyvédjén keresztül juthatnak információhoz, így Wanda megpróbálja elcsábítani a vonalas angol úriembert, akiről kiderül, hogy fantasztikus trükköket tud az ágyban!

 

Paulie - Paramount Channel, május 8. péntek, 19.15h

Ha te vagy a világ legviccesebb, legdumásabb papagája, pillanatok alatt hatalmas zűrben találhatod magad _ amint ezt Paulie meg is tanulja ebből a kacagtató kalandfilmből, melyért az egész család rajongani fog! Paulie egy nagyon különleges papagáj. Nemcsak Marie hű társa és barátja, de ő tanítja meg a tiszta beszédre is és szünteti meg a dadogását. A szülők azonban úgy vélik, hogy kislányuk képzelődik és túladnak az állaton. Majd el is költöznek a városból, egészen az óceán túlpartjára. Ettől kezdve Paulie egyetlen célja, hogy megtalálja Marie-t. Kalandok sorozatain át jut el az ország másik végébe, ott azonban egy kutatóintézetbe kerül. Misha segítségével végre teljesül az álma, de Marie ekkorra már felnőtt.

 

Madame Bovary - Duna Tv, május 8. péntek, 20.45h

A film a halhatatlan regény egyik nagy ívű feldolgozása. Bovarynénak, az ábrándjaitól megrészegült, nagyravágyó falusi szépasszonynak tragikus sorsa korhű környezetben elevenedik meg. A paraszt családból származó Emma Rouault megelégelvén nyomorúságos életét, feleségül megy Charles Bovaryhoz, a vidéki egészségügyi tisztiorvoshoz. Miután betekintést nyer a vidéki felső tízezer mindennapjaiba, hamarosan ráébred, hogy ez nem neki való. Semmi izgalmat nem tartogat számára a tehetős férje és a nagyvilági lét, úgy érzi megfojtja ez az élet. Hamarosan hozzászokik a fényűzéshez, és unalmasnak érzett férje mellett kezdi boldogtalannak, sivárnak érezni a mindennapokat. Romantikus elvágyódása titkos szerelmi viszonyokba, mértéktelen költekezésekbe hajszolja, és úgy tűnik, a lejtőn nincs megállás…

 

A galaxis őrzői vol. 2. - Viasat3, május 8. péntek, 20.55h

Miközben szól a Király Válogatáskazi #2, a Marvel produkciójában készült A galaxis őrzői vol. 2.-ben folytatódnak a csapat kalandjai, melyek a kozmosz távolabbi szegleteibe vezetik őket. Az őrzőknek sokat kell tenniük azért, hogy összetartsák újdonsült családjukat, miközben kiderítenek egyet s mást Peter Quill igazi szüleiről is.

 

Jack és Rose balladája - Paramount Channel, május 8. péntek, 21h

1986-ot írunk. Jack és 16 éves lánya, Rose egy az Amerikai Egyesült Államok keleti partjainál lévő szigeten élnek egy valaha szép napokat látott volt hippi kolónia területén. Idilli életük azonban teljesen felborul miután Jackről kiderül, hogy halálos beteg. Aggódni kezd, hogy mihez kezd majd Rose, ha teljesen magára marad. Megoldásként odaköltözteti a házba az addig gondosan titkolt szeretőjét és annak két fiát. Rose védett kis világa darabjaira esik szét. Eddig apja minden figyelme az övé volt, amin most osztoznia kell. A kamaszkor megfogalmazhatatlan érzései dúlnak benne, és a féltékenység bosszúra sarkallja.

 

Szövetségesek - Moziverzum, május 8. péntek, 22.55h

A Szövetségesek Max Vatan hírszerzőtiszt története, akit 1942-ben Észak-Afrikában összehoz a sors a francia ellenálló Marianne Beausejour-ral egy veszélyes küldetés során, az ellenséges vonalak mögött. Amikor Londonban újra találkoznak, kapcsolatukra baljós árnyékként vetül a háború emberfeletti nyomása...

 

Looper - A jövő gyilkosa - Film+, május 8. péntek, 23.10h

2074-ben járunk, amikor az időutazás kézzelfogható valósággá vált, ám kizárólag törvénytelen módon, a feketepiacon lehet hozzájutni. A maffia sajátos módon használja ki a lehetőséget, ha meg akar szabadulni valakitől, harminc évvel visszaküldi az időben, ahol a jövőgyilkosnak nevezett "ooperek", azaz, bérgyilkosok várják. Joe is ilyen bérgyilkos, és remekül megél belőle. Ám egy napon a maffiairányítói úgy döntenek, hogy Joe-nak a saját jövőbeni énjét kell eltennie láb alól. A bérgyilkos azonban hibázik.

 

T2 Trainspotting - Sony Movie Channel, május 8. péntek, 23.25h

Négy edinborough-i srác meg a heroin története húsz évvel ezelőtt felforgatta a mozis világot. A durva valóság és az őrült humor nagy találkozásából kultikussá váló film valamint négy feledhetetlen _ bár kissé veszélyes _ figura született. Most mind a négyen visszatérnek: az évek őket sem kímélték, és ők továbbra sem kímélnek senkit. Renton, Spud, Begbie és Beteg Srác: a négy régi barát, akit jó viszontlátni (de lehetőleg nem egy sötét sikátorban) újra akcióba lendül.