Pihenj rá a szerdára ezekkel a filmekkel!

Találtunk pár jó filmet a szerda esti tévézéshez.

Túl az Óperencián - Filmcafe, október 14. szerda, 18.20h

Egy úri kisasszony és egy parasztfiú, valamikor a XIX. század végén, elhagyja ősei földjét, Írországot, és Amerikába indul szerencsét próbálni. Odakinn a fiú bokszolóként keresi a kenyerét és a lány is dolgozik _ úgy tűnik, egyszer sikerül majd megvalósítani az álmaikat, és saját földet vásárolhatnak. Ám amikor a fiú elveszíti az egyik meccsét, minden összeomlik, amit addig felépítettek.

 

Üvegtigris 2. - Mozi+, október 14. szerda, 21h

Ha minden jól megy, a dolgok gyakran rosszra fordulnak. Az Üvegtigrisnél akkor is rosszra fordulnak, ha előtte se ment jól. Lalit, a büfést és simlis, fél-bűnöző vagy csak félkegyelmű barátait komoly veszély fenyegeti. Érzik, hogy itt az idő, cselekedniük kell! De nem teszik, mert mindig közbejön valami: egy esküvő, egy temetés, egy meteor, egy térkép, egy gazdáját beköpő Trabant, egy aligátor vagy egy körhinta. Lali ebben a részben is igyekszik megszelídíteni az Üvegtigrist és a világot _ de a Tigrist nem lehet. A történetben most külső veszély fenyegeti az Üvegtigrist és Laliékat, ugyanis egy építési vállalkozó úgy döntött, hogy lakóparkot épít a tóparton és ki akarja onnan vásárolni Lalit. Neki persze nem a pénz számít, hanem, hogy ez az akadály tűnjön el az útjából. Lali pedig ugyanezt akarja, csakhogy számára az életébe betolakodó üzletember az akadály, akit szeretne eltüntetni közeli és távoli jövőjéből.

 

Mona Lisa mosolya - Filmcafe, október 14. szerda, 21h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkét a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Nancy Abbey (Marcia Gay Harden), Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszony szerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak tovább menni.

 

The Expendables - A feláldozhatók - Film+, október 14. szerda, 21h

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

Rossz vér - Film Mánia, október 14. szerda, 21h

Hannah nővérével, Amberrel és heroinfüggő nagybátyjával él. Mindannyian rettegik a "családfőt", az alvilági körökben mozgó Frank Stinsont. Hannah-nak meg kell védenie nővérét, mikor lány beleszeret Stinson legnagyobb ellenségébe.

 

Sérülés - Viasat3, október 14. szerda, 21h

Dr. Bennet Omalu törvényszéki patológusként dolgozik. A kiváló szakember különös felfedezést tesz egy visszavonult híres amerikai focista boncolásakor. Az elvégzett vizsgálatok megdöbbentő agyi elváltozásokat mutatnak a sportolónál. Dr. Omalu arra a következtetésre jut, hogy a sportpályafutása során szerzett rengeteg ütközés károsította az agyát. Az amerikai fociliga nagyhatalmú vezetői természetesen tagadják ezt, az orvosnak keményen meg kell küzdenie az igazáért. Igaz történet alapján.

 

Piero világa - Duna Tv, október 14. szerda, 21.45h

A keser-édes vígjáték az 1974-ben született főszereplő, Piero felnőttéválásának folyamatát kíséri nyomon. A fiú a nagy olasz kikötőváros, Livorno egyik munkásnegyedében él szüleivel és kissé szellemi fogyatékos bátyjával. Édesanyja korai halála után a zavaros ügyei miatt folyton lesittelt apa helyett a fiatal mostoha próbálja eltartani a közben egy kislánnyal kibővült családot. A kamasz Pierót az iskola helyett inkább a lányok izgatják, irodalomtanárnője segítségével azonban a tehetséges fiú mégis tovább tanul. A város egyik elit gimnáziumába kerül, ahol ő az egyetlen munkás származású diák. Noha társaival sikerül elfogadtatnia magát, barátra csak akkor talál, amikor az osztályban megjelenik az extravagáns Tommaso, aki révén Piero megismerkedik a felsőbb társadalmi osztályok életével is...

 

Szerelmes Shakespeare - SuperTV2, október 14. szerda, 22.25h

A film 1999-ben 7 Oscar-díjat kapott! 1593 nyara van, s a londoni színházi élet ifjú titánja, Will Shakespeare páratlan csapástól szenved: alkotói válság bénítja agyát és tollát. Se múzsa, se téma. Will-nek múzsa kell és egy rendkívüli pillanatban, amikor az élet imitálja a művészetet, beleszeret egy nőbe és belecsöppen saját rossz csillagzat alatt fogant szerelmi drámájába. Minden akkor kezdődik, amikor Lady Viola a fejébe veszi, hogy színész lesz. És mivel ekkor a nőknek tilos volt az efféle bűnös züllöttség, férfinak öltözik, s elmegy Will darabjának színészválogatására. Will ihlete beindul, és saját szerelmét önti új darabja szavaiba. Ám mégsem minden fenékig tejfel, mert Erzsébet királynő parancsára Lady Violának hozzá kell mennie Lord Wessex-hez. Zűrzavaros személycserék, elcserélt üzenetek, eltévedt vágyak, hangos csetepaték, féltékeny férjekkel folytatott párbajok, veszélyes csókok közepette keresi Will a megoldást nemcsak a színdarabjához, hanem saját ki nem hunyó szenvedélyéhez. A három Golden Globe-t nyert filmet 1999-ben 14 kategóriában jelölték Oscar-díjra.

 

Sivatagi cápák - Film+, október 14. szerda, 23h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudja, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak...