Robert Downey Jr. és a Westworld alkotói HBO-sorozatot forgatnak A gömbből

Az 1998-as kultfilm adaptációját a sztár, a felesége, valamint Jonathan Nolan és Lisa Joy jegyzik producerként.

Az HBO már nagyon dolgozik azon, hogy a Trónok harca-láz lecsengése utáni se köszöntsenek ránk ínséges idők. A Lovecraft Country mellé hamarosan megérkezik Ridley Scott ütősnek ígérkező sci-fi sorozata, A farkas gyermekei, és most jött a bombahír: a Team Downey és Warner Bros. Television közösen készít tévésorozatot Michael Crichton 1987-es sci-fi regényéből, A gömbből. A könyvből egyébként már készült mozifilm 1998-ban Sharon Stone, Dustin Hoffman, Liev Schreiber és Samuel L. Jackson főszereplésével.

Kép: Port.hu

 

A sorozatverzió showrunnerei a Westworld forgatókönyvíró-producer párosa, Lisa Joy és Jonathan Nolan lesznek (érdekesség, hogy már a vadnyugati robotos sorozatuk ősforrása is Michael Crichton, helyesebben a bestseller író a 1973-as rendezése, a Feltámad a vadnyugat volt). A Team Downey pedig természetesen Robert Downey Jr.-t jelenti, aki ezen a néven visz produceri irodát a feleségével, Susan Downey-val.

A sorozat alapsztorija vélhetően ugyanaz marad, mint ami a regényé és a filmé volt: a Csendes-óceán déli részén háromszáz méterrel a felszín alatt az amerikai haditengerészet egy legalább 300 éves űrhajóra bukkan. Négy tudós siet a helyszínre: egy biológus, egy asztrofizikus, egy matematikus és egy pszichológus. Együtt szállnak le a tenger mélyére, hogy felderítsék a megdöbbentő leletet, s hogy választ kapjanak a miértekre és hogyanokra. Idegen világ küldötte? Egy másik univerzumból érkezett? Netán a jövőből? Mi történt a legénységgel, és a mi az a hatalmas ezüstgömb, amit a belsejében találtak? Megoldhatatlannak látszó rejtélyek. Aztán egyszer csak különös üzenetek jelennek meg a számítógép képernyőjén. Egyre fenyegetőbb hangú üzenetek… Mi itt a Port.hunál természetesen már alig várjuk, hogy a tévé- és monitorképernyőinken is megjelenjenek ezek az üzenetek! (via Geektyrant)