Szerencsekerék: erről fogalmunk sem volt, pedig logikus

Minél nagyobb a tét, annál nehezebb a fődíj-játék a Szerencsekerékben. 25 millióért már szinte lehetetlen megfejteni.

Nézőként és játékosként is azt gondolnánk, hogy egy olyan vetélkedőben, mint a Szerencsekerék – mint ahogy a cím is mutatja – minden a szerencsén múlik. Nem csak a pörgetés, de a feladványok is véletlenszerűen kerülnek a játékosok elé. Pedig dehogy,

nagyon is tudatos, hogy mennyire nehéz egy-egy feladvány,

mi több, olyan is előfordul, hogy szinte lehetetlen kitalálni.

A december 12-i adásban, amiről mi is írtunk, először gazdát cserélt több mint 25 millió, majd a fődíj-játékba majdnem 26 millióért indult Andi (állítólag ez a Szerencsekerék történetének eddigi legnagyobb nyereménye – lett volna), akit nagyon nagy meglepetés ért, ugyanis a 16 betűből összesen 2 villant fel, és még a témakör se vitte közelebb a megfejtéshez, ugyanis a Mi legyen? eléggé tág tematika, és nem valószínű, hogy 20 másodperc alatt az embernek eszébe jut, hogy: „Hozzád vagy hozzám?”.

Ráadásul a fődíj-játéknál hat betű eleve meg van adva, a játékos csak négyet mondhat – na most,

a megadott betűkből egy sem szerepelt a megfejtésben, pedig közte volt a magyar nyelv leggyakoribb magánhangzója, az ’e’ is!

Andi betűiből is csak kettő villant fel, az ’a’ és az ’m', ezek is szó közben és szó végén, ami nem sokat segít. A műsorvezetőtől, Kasza Tibitől el is hangzott, hogy:

„Ilyenkor nagyon-nagyon sorsfordító és döntő az, hogy milyen betűket mond az ember. Nyilvánvalóan azért 26 millió forintért nem lehet föladni a Tere-ferét.”

És hozzáteszi, hogy ennyi pénzért nyilván egy fajsúlyos feladványt kell kitalálni. Csakhogy ez eddig mintha nem lett volna kimondva a játékban, ahogy talán még az sem fordult még elő, hogy a megadott betűkből egy sem szerepelt a megfejtésben.

Ez viszont így már nem a szerencsén múlik, ez már inkább a lehetetlennel való küzdelem.

(via TV2)