Te tudod, hol forgatták a Szívek szállodáját?

A Szívek szállodája a 2000-es évek egyik legnépszerűbb sorozata volt.

Annak idején te is figyelemmel követted Lorelai és Rory kalandjait? Alexis Bledel és Lauren Graham a anya-lánya párosát sokan szívükbe zárták a hét évadot megélt sorozat helyszínéül szolgáló Stars Hollow kisvárosának hóbortos lakóival együtt. Sok Szívek szállodája-rajongó azonban talán nem tudja, hogy bár a sorozat eseményei a keleti parton játszódtak, valójában Kaliforniában zajlott a forgatás, és a pilot epizód az egyetlen, amelyet nem itt, hanem Kanadában, Toronto városában vettek fel.

A sorozatban szereplő Stars Hollow ugyanis egy fiktív város, és valójában a Warner Bros. stúdiójában, a kaliforniai Burbankben található. A kiterjedt díszletet a stúdió hátsó telkén építették 1939-ben, és úgy tervezték, hogy úgy nézzen ki, mint egy átlagos közép-nyugati város főutcája, amint mindig az éppen ott forgatott sorozat vagy film igényeinek megfelelően alakítanak át.

Érdekesség, hogy ezen a helyszínen forgatták a Hazug csajok társasága és a Szívek doktora című sorozatot is. 

A birtokon található házak valójában üresek, így a beltéri jeleneteket mindig a stúdióban vették fel a Szívek szállodája esetében is. Voltak azonban olyan epizódok, amikor a stúdió és a fiktív városka nem volt elég a forgatásokhoz. Egy alkalommal, amikor Rory és Lorelai a Harvardra látogattak el, valójában a Los Angeles-i Kaliforniai Egyetem szolgáltatta a helyszínt. 

Forrás: Looper