Tévézz csak nyugodtan, van még két napod mást csinálni!

Ma is lesznek jó filmek a tévében, és nem csak jók, hanem értékesek is: levetítik az Arany Pálma-díjas Párizs, Texast, de leadják délután A Pál utcai fiúkat is, valamint este az Amerikai história X-et.

Szenvedélyek viharában - Cool, november 2. péntek, 13.20h

William Ludlow (Anthony Hopkins) ezredes, miután megelégelte kormánya bánásmódját, egy távoli, őslakosok lakta vidéken telepszik le, hogy nyugodtan nevelhesse fel három fiát. Alfred (Aidan Quinn), a legidősebb csendes, kötelességtudó fiú, aki pontosan tudja, mit akar. Samuel (Henry Thomas), a legfiatalabb mindenki kedvence, a századforduló idealizmusának megtestesítője. Tristan (Brad Pitt), a középső azonban senkihez sem hasonlítható: vad, öntörvényű lélek, akit az ezredes hű indián segédje nevelt képzett harcossá. A három testvér elválaszthatatlan, de amikor felnőnek, életüket előre nem látható tragédiák, szenvedélyek és indulatok más-más útra terelik. A háború és a szerelem, a küzdelem és a családi kötelékek hol eltaszítják, hol mágnesként vonzzák a család tagjait: az apát, a fiúkat és a közéjük álló Susannah-t.

A rajongó - AMC, november 2. péntek, 15.25h

A népszerű baseball-játékos tudja, hogy rendkívül kiterjedt a rajongótábora, de azt álmában sem gondolta, hogy egyikük ölni is képes lenne érte. Pedig a férfi mindig ott ül az arctalan tömegben, megszállott tekintettel követi kedvenc játékosa minden mozdulatát, és beteg elméjében egyre határozottabb körvonalakat kezd ölteni A TERV. A meccsek után a férfi minden idejét azzal tölti, minden energiáját arra fordítja, hogy megközelítse, megérintse, megszólítsa bálványát. De ha az csalódást okoz, akár le is dőlhet a bálvány, vagy éppen ledöntheti valaki...

A Pál utcai fiúk - TV2, november 2. péntek, 15.30h

A Pál utcai grundon délutánonként kisdiákok játszanak. Hírét veszik, hogy a füvészkertben tanyázó rivális társaság, amelynek Áts Feri a vezére, rohamra készül, hogy elfoglalja a Pál utcaiak grundját. A fiúk felkészülnek az ellenséges támadásra. Bokát választják vezérül, a többiek is kapnak rangot, egyedül a vézna, szőke Nemecsek Ernő marad közlegény. Geréb, aki szintén a vezéri rangra pályázott, bosszúból a füvészkertiekkel szövetkezik. Az árulás gyanúja Nemecsekre terelődik. A vézna kisfiú, hogy bebizonyítsa hűségét, visszaszerzi az ellenség által elrabolt grundzászlót. Akciója során kényszerű fürdőt vesz a füvészkerti tó hideg vizében. Elérkezik a csata napja. A lázasan fekvő Nemecsek kiszökik betegágyából és bátran veszi ki részét a harcból. Ő is hozzájárul a Pál utcaiak győzelméhez. De nem sokáig örülhet új főhadnagyi rangjának, mert a fürdés miatt tüdőgyulladást kap.

Egy igazán csodás nap - Viasat3, november 2.péntek, 18.20h

Úgy látszik, nem kell ahhoz Jack Bauernek születnie az ember gyermekének, hogy egy igazán pocsék napja legyen. A 12 éves Alex (Ed Oxenbould) úgy érzi, mintha minden nap ballábbal kelt volna fel. A családja pedig meg van győződve róla - mivel nekik még soha nem volt rossz napjuk -, hogy Alex-szel van a bibi. Amikor Alex tudomására jut a születésnapi bulija előtt egy nappal, hogy a suliban egy másik srác szintén pont ugyanakkor tart partit, amelyre mindenki elígérkezett, kétségbeesésében azt kívánja: a családjának is legyen egy rossz napja.

Barátnők - Duna Tv, november 2.péntek, 20.55h

1957 egyik szikrázó nyári napján, a tengerparton életreszóló barátság szövődött két kislány között. Két különböző világban nevelkedtek: CC cserfes és talpraesett nagyvárosi lány, míg Hillary nagynénje és édesapja szigorú felügyelete alatt élő virágszál. Más utakat járnak be az évek során, ám levelezésük mély kapcsolat lenyomata. CC eléri álmát, híres énekesnő lesz. Hillary férjhez megy, látszólag boldog feleség. Mindketten ámítják környezetüket és egymást is, mígnem kései találkozásuk során való sorsuk tárul fel. Barátságuk próbára tétetik egyikük lassú elmúlása árnyékában.

Kedves John! - Filmcafé, november 2. péntek, 21h

John Tyree (Channing Tatum) halkszavú, jóképű hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van Dél-Karolinában magányos édesapjánál látogatóba. Savannah Curtis (Amanda Seyfried) gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt és a szerelmes boldogság, úgy tűnik, mindörökre eggyé kovácsolja őket.

Árvaház - Film Mánia, november 2. péntek, 23h

Laura (Belén Rueda) árvaházban nőtt fel. Harminc évvel később férjével és a hétéves kisfiával visszatér az ódon, elhagyott épületbe. Szeretné felújíttatni a régi házat, ahol fogyatékos gyerekeket gondoznának. A sajátos környezet megmozgatja a kis Simon (Roger Príncep) fantáziáját. Különösen, amikor elmondja, hogy kapcsolatba került Tomásszal (Óscar Casas), a szellemfiúval. Az asszonyt nyugtalanítja a dolog, ráadásul saját régi, felkavaró emlékei is előtörnek. Közeleg a megnyitó napja, Laura pedig egyre inkább úgy érzi, hogy veszélyben a családja.

Párizs, Texas - Duna TV, november 2. péntek, 23.05h

Dél-Texas kietlen vidékén bolyong egy sovány, szakállas, elkínzott arcú férfi: múltját, emlékeit szeretné elveszíteni, sikertelenül. Öccse érte megy, visszahozza őt a civilizációba, a kisfiához. Bár négy éve nem látták egymást, hamar összemelegednek a gyerekkel. Együtt indulnak el, hogy megkeressék a férfi feleségét, a gyerek anyját. Houstonban lelnek rá, egy peep-showban.

Screamers - Az elhagyott bolygó - AMC, november 2. péntek, 23.25h

2078 - a Szíriusz GB bolygó virágzó városai helyén csak sivatagos romok vannak. De néhány elszigetelt bunker mélyén még kitartanak a katonák. Olyan önvédelmi eszközt fejlesztenek ki, mely a föld alól támad, szuperintelligens és képes továbbfejleszteni önmagát. Ám hamarosan az önreprodukáló organikus fegyver már csak saját magáért harcol, s egyetlen célja az összes életforma elpusztítása. Amikor a túlélők támaszpontja előtt megjelenik egy segítséget kérő kisfiú, még senki sem sejti, kit fogadnak be.

Amerikai história X - SuperTV2, november 2. péntek, 23.25h

"Az én Mein Kampfom" - ezzel a dolgozattal sokkolja tanárait Danny Vinyard, aki egyébként kiváló tanuló. Talán ez az iromány adta a végső lökést, hogy bálványozott bátya, Derek, aki apjuk meggyilkolása óta csak a gyűlölet filozófiája és gyakorlata szerint él, egy hihetetlenül kegyetlen faji gyilkosságot kövessen el, amely "példaértékű" lesz a neonácik, skinhead bandák és a hatóságok előtt is. A rácsok mögött Derek fokozatosan ráébred az erőszak kétarcúságára. Felismeri az örök igazságot: a gyűlölet mindig visszaszáll arra, akitől ered.