Tom Hanks bearanyozza a szombatot

Levetítik a Segítség, felnőttemet is, de lesz itt 1984, Temetetlen múlt és 40 éves szűz is.

1984 - Film Mánia, november 10. szombat, 16.50h

A jövőben járunk. A Föld lakossága egy nukleáris konfliktust követően három országra oszlik, melyek állandó harcban állnak egymással. A totalitárius Óceániát a mindent látó Nagy Testvér kormányozza, fővárosa pedig Londonban van. Az egyéniség bárminemű megnyilvánulását szigorúan üldöző állam egyik polgára, Winston Smith, az Archívumok részlegén dolgozik hivatalnokként. Titokban naplót vezet, melyben leírja titkos vágyait. Egy nap megismerkedik a vonzó Juliával, aki az Igazság részlegén dolgozik. Megbeszélnek egy randevút annak ellenére, hogy ez tiltott tevékenységnek számít. A szerelmesek végül úgy döntenek, megszöknek, de az elnyomó állami apparátus útjukat állja.

A kábelbarát - Filmcafe, november 10. szombat, 17h

Chip egy flúgos kábeltévé szerelő, aki munkája közben barátokra vadászik. Mikor Steven Kovak lakásában szereli a kábeleket, a két férfi összebarátkozik, de ez a barátság Steven számára egyre terhesebbé válik, mert Chip a barátságot eltéphetetlen kötelékként értelmezi, és Stevennek lassan egy perc nyugta sincs.

Szellemirtók 2. - Duna Tv, november 10. szombat, 19.35h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége - történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.

Segítség, felnőttem! - Paramount Channel, november 10. szombat, 19.50h

Josh (Tom Hanks), a tizenhárom éves kamasz élete egy csapásra megváltozik, amikor egy csodálatos szerkezet negyed dollárért teljesíti a kívánságát, mégpedig azt, hogy felnőtt lehessen. Másnap harmincas fiatalemberként ébred. Ám a csodába hiba csúszik, Josh felnőtt lesz, de a lelke gyermeki marad. Ekkor és így találkozik Susannal (Elizabeth Perkins).

Gulliver utazásai - Comedy Central, november 10. szombat, 20h

Lemuel Gulliver egyszerű postai ügyintéző az egyik New York-i napilapnál. Miután a szerkesztőjének beadja, hogy van egy óriási sztorija, az elküldi, hogy megfejtse a Bermuda-háromszög titkát. Gulliver azonban hajótörést szenved és Liliputban, a mesebeli törpekirályságban köt ki. A kis emberek között a kisember igazi óriás, nem csoda, ha azt lódítja az uralkodónak, Theodore királynak, hogy ő az Amerika Egyesült Államok elnöke. Lassan pótolhatatlan személyiség lesz, mindenkinek tanácsokat osztogat. Swift klasszikus regényének modernizált filmváltozata.


Star Wars: Az ébredő Erő - Viasat3, november 10. szombat, 21h

A Csillagok háborúja VI: A jedi visszatér cselekménye után 30 évvel járunk (YU 34), az Új Köztársaság idejében. Az Első Rend jelent meg és háborúzott a Galaktikus Birodalom maradványaival, melynek vezetője Supreme Leader Snoke és tanítványa, Kylo Ren, aki sajátos fénykardjával a Galaxis egy részét elfoglalta a (Hux tábornokkal) Starkiller bázisról vezetve seregét.

Temetetlen múlt - Filmcafe, november 10. szombat, 21h

Egy magányos asszony (Michelle Pfeiffer) bolyong megüresedett otthonában. Egy alkalommal Claire furcsa hangokat hall a szomszédból és unalmában leselkedni kezd a kerítés túloldalán élő házaspár után. Egyre jobban hatalmába keríti az a gyanú, hogy a szomszéd megölte és a közeli tóba dobta feleségét. Ám a hangok egy idő után már az otthonában követik az asszonyt. Az aggódó férj attól tart, hogy feleségét két évvel ezelőtti autóbalesete gyötri, ezért pszichológushoz küldi Claire-t. A pszichológus pedig azt tanácsolja, hogy ha úgy tűnik, a kísértet mondani akar valamit, az asszony hallgassa meg, mit akar.

A gyanú árnyéka - Duna Tv, november 10. szombat, 21.30h

Carolyn Ryan, a köztiszteletben álló gyermekgyógyász és férje Ben életét váratlan esemény dúlja fel. Tinédzserkorú fiuk, Jacob különös körülmények között eltűnik, méghozzá nem sokkal azután, hogy a barátnőjét brutálisan meggyilkolták. Ben és Carolyn kétségbeesetten küzd azért, hogy megtudják, mi is történt valójában, és megvédjék a fiukat. Azonban módszereik és indíttatásuk más és más, és egyikük sem lehet biztos abban, hogy helyes döntést hoz, sem abban, hogy a fiuk megmentésére tett erőfeszítésükkel nem okoznak-e még az eddiginél is nagyobb kárt.

Éli könyve - Film Now, november 10. szombat, 21.50h

A Földet 30 évvel a történet kezdete előtt atomháború pusztította el. A világvége utáni pusztaságban az erőszak az úr. Ha nem hord az ember szemüveget, könnyen megvakulhat. Az utakon lerobbant, holtestekkel teli autók állnak, fosztogatók leselkednek a vándorokra. Éli, a magányos harcos nyugatra akar eljutni, hogy beteljesítse küldetését. Van nála valami, ami értékesebb minden fegyvernél és az élelmiszernél is. Egy könyv utolsó példánya, amely hitet adhat az embereknek, hogy van remény az újjászületésre. Vannak, akik ölni is hajlandóak azért, hogy megszerezzék a Bibliát. Éli a kisvárosban keresztezi a környéket uraló hadúr útját. Carnegie a martalócaival megszállottan kutatja a könyv nyomát, a könyv segítségével akarja kiterjeszteni hatalmát. Az emberiség sorsa Éli kezében van.

40 éves szűz - Viasat6, november 10. szombat, 23.25h

Andy egy műszaki áruház raktárvezetője, helyes pasi, jó munkatárs. Elégedett az életével. A lakása tele van akciófigurákkal és képregényekkel, bicajjal jár, mert nincs kocsija, és esténként, amikor épp nem videojátékkal múlatja az időt, ólomkatonákat festeget. Egyik nap a munkatársai, David, Jay és Cal pókerezni hívják. Az éjszaka végén kiderül, hogy Andy nem egyszerűen csak agglegény, de negyven éves korára még sohasem volt nővel. A kollégák rögvest elhatározzák, hogy segítenek neki elveszteni azt, amit immár négy évtized óta őrizget, a szüzességét. Az elvált Trish személyében hamarosan jelölt is akad.

Árnyjátékos - M2, november 10. szombat, 00.50h

Az 1990-es években, a forrongó északír fővárosban, Belfastban egy rosszul megszervezett akció során elfogják a radikális terrorszervezet, az IRA egyik aktív tagját. A nőt megzsarolja a brit titkosszolgálat, az MI5, s hogy fiát megmentse, valamint az életfogytiglani börtönbüntetést megússza, vállalja, hogy informátor legyen. Döntésével viszont lehetetlen kettős játszmába kezd: előbb-utóbb meg kell osztania a titkosszolgálattal értékes információkat az IRA működéséről, ám ezzel ugyanúgy aláírná a halálos ítéletét - csak saját társai szemében. Kettős szerepét ráadásul egyre nehezebben tudja titkolni, mind gyanúsabbá válik, így kezdetét veszi az időfutás az életért.