Tombolnak a Trónok harca-fanok: petíció indult, hogy az HBO forgassa újra a 8. évadot!

Végletesen megosztja a rajongókat a sorozat tévétörténelminek szánt, bakikkal teli lezárása.

Vasárnap véget ér az utóbbi évek legnépszerűbb tévés produkciója, a Trónok harca. Óriási rajongói elvárásoknak kell megfelelnie az HBO-nak – de sajnos egyre többen érzik úgy, hogy ez a sorozat maximum amiatt lesz tévétörténelmi jelentőségű, mert az egyik jelenetben ottfelejtettek egy kávés poharat, és felrobbant miatta az internet. A 8. évad jól indult, ám utána egyre döcögősebb és unalmasabb lett, a rajongók felének agya pedig azonnal ledobta az ékszíjat, amikor tableten és laptopon semmit sem lehetett látni a 3. rész éjszakai várostromából.

Az 5. rész azonban már végletesen megosztotta a rajongókat – spoileresen el is mondjuk lentebb, hogy pontosan miért!

Bár a felmérések szerint a net népe az 5. epizódot tartja az évad legrosszabb részének, nekem kifejezetten tetszett! Nagyon George R. R. Martint idéző húzásnak éreztem, hogy Daenerys mégsem az a kedves kis árva hercegnő a cuki sárkányával, aki majd elhozza a békét és a boldogságot a háború tépázta Westerosnak... Hanem bizony egy piromániás őrült (akárcsak az apja, II. Aerys Targaryen), aki bizony akkor is lerombolja Királyvárat és ropogósra süt egy rakás ártatlan nőt meg gyereket, amikor a főváros megkonduló harangjai már egyértelműen jelzik: ő győzött!

Na, pont ez a radikális jellemváltozás volt az, ami kicsapta a biztosítékot a Daenerys-rajongó Trónok harca-fanoknál! A The Bells című epizód után petíciót indítottak: az HBO lesz szíves újraforgatni a teljes 8. évadot, mert szerintük David Benioff és D.B. Weiss kutyaütő showrunnerek, akik teljesen eltávolodtak mostanra az eredeti regények szellemiségétől! A petíciót már majdnem 300 000 elkeseredett fan aláírta (a cikkírás pillanatában 286 087-nál jár a számláló). Kérdés, hogy mit érnek el ezzel a rajongók (természetesen semmit), reagál-e egyáltalán bármit is az HBO, vagy csak csendben örül a két showrunner a plusz hype-nak, miközben már az új Star Warsra koncentrálnak. (via Independent)