Trashkarácsony – nagykarácsony: a Budapest TV ünnepi (?) műsorai

A Budapest TV karácsonykor is hű maradt önmagához: míg a kis Jézus aranyat, tömjént és mirhát kapott a napkeleti bölcsektől, mi belsőfülgyulladást, szürkehályogot és agyhúgykövet a csatorna szórakoztató műsoraitól. Következzék ünnepi összeállításunk, mely megrázóbb, mint egy zárlatos szovjet karácsonyfaizzó.

Diridáré-karácsony Mulatós Katával és Mercikével

A műsor kezdése leginkább védjegyszerűnek mondható: Mercike sziámi harcoshal módjára tátog a mikrofonba, a technikus pedig csak hosszú másodpercek elteltével hagyja el azt a szarkofágot, melynek ajtaját tavaly ilyenkor zárhatta magára. A BPTV igazgatója mindenesetre kitett magáért, a műsor költségvetése a feldíszített karácsonyfával immár verdesi az ezer forintos álomhatárt. Közben Mulatós Kata rózsaszín pillecukrot szór szívünk Disney-őzikéinek etetőjébe, akik azzal a lendülettel el is pusztulnak diabéteszben. Majd érkezik LL Sztár Laci, aki betlehemi istállóból egyenesen a Kispipa borozó lámpaernyőinek légypapírjára repít minket. Az ünnepi idillt végletekig fokozza Tommy, a kongás bácsi - aki az orrpolip általi hangképzés művészetét igénybe véve - egy R-Go slágert gurít be a karácsonyfa alá. Ennél a pontnál azonban égető szükségét érezzük, hogy agyhártyán át elfogyasszunk egy nagy pohár rumpuncsot.

 

Karácsonyi Mulatós Show Rómeóval és Szilviával

Karácsony ide vagy oda, Dickens kísértetei bojkottot hirdettek, amikor kiderült, hogy a Budapest TV fellépőit kellene ünnepi hangulatba hozniuk. Ennek köszönhetően a művészek csoportosan elkövetett garázdasággal indítják a műsort, és a későbbiekben szólóban sem bizonyulnak békülékenyebbnek. Mint kiderül, kívánságműsorról van szó, ami jelen esetben az ünnepi csomagból előugró rugós bokszkesztyű muzikális megfelelője. Személy szerint szívesebben kapnánk egy elcsent alkatrészt a csernobili 4-es reaktorból, minthogy valaki Sláger Jani vagy Banók Lajos performanszával lepjen meg minket. Mindenesetre a szerkesztő védelmére szóljon, hogy a műsorból totálisan száműzték a hópihés-száncsengős negédeskedést, ezért csak alkalmanként kell Heimlich-manőverben részesítenünk szeretteinket a félrenyelt bejgli jóvoltából.

Karácsony Tibitonnal

Cseppet se aggódjunk, ha az imént mégis hiányoltuk volna a geil manírokat, ugyanis jön Tibiton, és már a nyitódallal egy baklavaszirupban tocsogó habcsóküzemet nyom le a torkunkon. A glicerinfaktort csak a playback-szaxofonozásra kifejlesztett Skynet-modell, K.O. Laci mérsékli, aki máris készen áll rá, hogy ellopja a show-t. Szerzeményét egy kályhacsőben rögzített verses betéttel indítja, majd neje is színpadra libben, a művirágos háttértánccal súlyosbított produkció pedig hasonlóan könnyen emészthető, mint egy üveggyapottal töltött Wellington-bélszín. Kovács Böske hasonlóan fiatalos előadása immár dobhártyánkban is visszereket generál, így mielőtt előfizetnénk a Színes RTV-re és a Füles rejtvényújságra, inkább kortyolunk egy kis tojáslikőrt két deci Stroh-rummal felturbózva.

 

Kiszel Tünde ünnepi mélyinterjúra Jimmyvel

Végezetül egy barlangrajz 1996-ból két sorstárs főszereplésével, akik sajátos fizimiskájuknak köszönhetően oly gyakran tapasztalták meg a PC előtti világ farkastörvényeit. A magyar popzene négyoktávos szuvenírpárnája, Zámbó Jimmy a szokásos királyi elegancia helyett a Pet Shop Boys babérjaira törve teszi próbára Kiszel Tünde riporteri tehetségét. Utóbbitól pedig kitelik, hogy olyan lényegi kérdésekkel hozakodjon elő, miszerint „előfordult-e már nálatok, hogy a karácsonyfa csúcsdísze belepottyant a bóléba?” A Király két trónörököse pedig eközben kimondatlanul is esdekel azért, hogy a nézők elindítsák a Szabadítsuk Ki Krisztiánt és Sebastiant mozgalmat.