Újabb kínos bakit fedezett fel egy magyar rajongó a Kincs, ami nincsben

Eltűnt az egyik jelenetben Bud Spencerről a keki színű pólója, és egy csapásra a legendás Puffin Lekváros póló került a helyére!

Miután a múlt héten megírtuk, hogy milyen hatalmas bakit fedezett fel a Magyar Bud Spencer és Terence Hill rajongói társaság nevű Facebook-csoport egyik tagja a Kincs, ami nincs egyik jelenetében, egy olvasónk is jelezte: nem ez az egyetlen hiba a még ma is generációk kedvencének számító kalandos vígjátékban.

 

Péter ezt írta a PORT.hu-nak:

Tegnap olvastam, hogy valaki hibát talált a Kincs, ami nincsben. Jelezném, hogy van benne egy sokkal feltűnőbb hiba is. Amikor Charlie először beszáll a páncélautóba, a külső felvételeken keki színű pólóban van, de mire belülről látjuk, már egy Puffin Lekváros póló van rajta. Csak ennyi.
Forrás: Film+

 

És valóban: az alábbi videóban is kristálytisztán látszik 4:06-nál, hogy zöldesbarna trikó van Bud Spenceren, amikor a páncélautó lövegtornyából magyaráz Anulunak – aztán amikor 4:10-nél végül behuppan Terence Hill mellé a tank belsejébe, már Puffin lekváros póló kandikál ki az egyenruhája alól (nyilván amiatt, mert a két jelenetet nem ugyanakkor vették fel).

 

Nem ez az egyetlen baki a főhősök ruházatával kapcsolatban!

Alan és Charlie a történet szerint ekkor már azokat az egyenruhákat viselik, amelyeket egy elhagyott második világháborús amerikai katonai bunkerben találtak. Terence Hill zubbonyán jól kivehető az amerikai légierő felvarrója, a U.S. AIR FORCE-felirattal – csakhogy ilyen egyenruhát nem hordott a második világháborúban egyetlen amerikai sem! Az önálló légierőt ugyanis csak 1947-ben szervezték meg, előtte a pilóták a szárazföldi hadsereghez tartoztak, US Army Air Force néven (ahogy ezt 2020-ban ebben a cikkünkben is írtuk).

7 érdekesség, amit lehet, hogy nem is tudtál a Kincs, ami nincsről

Pongo Pongo mesés szigete a valóságban Miami mellett fekszik, Anulu páncélautója sosem létezett, Kamasuka pedig az Amerikai nindzsában is benne volt.

Tovább

 

De Bud Spencer lábbelijével is volt egy kis gond: miután hőseink kiúsznak a szigetre, és különválnak, Charlie észrevesz egy nagy tojást. Kilép a vízből, hogy feltörje és megegye a tartalmát – de ennél a résznél egy pillanatra látszik, hogy Bud Spencerre gumicsizmát adtak, hogy ne ázzon át a cipője, és ne legyen vizes a lába, amíg a jelenetet forgatják (a film többi részében ugyanis végig ugyanabban a fehér, kék csíkos cipőben látható).