Újabb színész mondott igent az Amazon 1 milliárd dolláros Gyűrűk Ura-sorozatára

Az Évek alatt című HBO-sorozatban szereplő Maxim Baldry is benne lesz a Másodkorban játszódó szériában.

Markella Kavenagh és Will Poulter (Családi üzelmek, Fehér éjszakák) mellé újabb fiatal színészt szerződtetett le az Amazon az 1 milliárd dollárból (helyesebben első körben még csak 770 millióból) készülő Gyűrűk Ura sorozathoz: akit a magyar nézők az HBO-n futó Évak alatt című sorozatból ismerhetnek (esetleg kisfiúként a Mr. Bean nyaralból).

A történet főszereplője azonban nem ő, hanem valószínűleg a Gyűrűk Ura-trilógia emblematikus főgézengúza, Szauron lesz, aki a Másodkorban vette át egykori mestere, Morgoth helyét, hogy ő lehessen Középfölde rettegett ura. Tolkien a jegyzeteiben részletesen kidolgozta, mivel múlatta az időt a regények cselekménye előtt a sötétség ura: felhúzta Mordorban az emblematikus tornyát, kikovácsoltatta a Hatalom Gyűrűit, amelyek mellé suttyomban megcsinálta az Egy Gyűrűt is, végül pedig, hogy legyőzze a númenoriakat, fogolyként a szigetükre vitette magát, elkezdte megrontani a lelküket, és egy megnyerhetetlen háborúba hajszolta őket a valák ellen, amibe végül bele is roppant a númenoriak birodalma.

Ebből az alapanyagból ügyes forgatókönyvírókkal simán össze lehet hozni egy csatákban és ármányban tobzódó, új Trónok harcát! És erre meg is van az esély, mert az epizódok forgatókönyvét Patrick McKay és John D. Payne írják (ők korábban a Star Trek 3-on dolgoztak), a rendező pedig a veterán horrorfilmes, Juan Antonio Bayona, aki korábban olyan filmekkel tette le a névjegyét az asztalra, mint az Árvaház, a Szólít a szörny és az 1,3 milliárd dollárt kaszáló Jurassic World 2. A forgatás hamarosan elkezdődik, a helyszín most is ugyanúgy Új-Zéland lesz, ahogy a Gyűrűk Ura-trilógia esetében. (via Geektyrant)