Vasárnap egyebek mellett egy majdnem tökéletes thrillert is megnézhetünk

A Fogságban című film minden szülő rémálmát fogalmazza meg filmes nyelven. Ezenkívül is találunk remek filmeket, amik szerencsére nem is ennyire nyomasztóak.

A suttogó - Filmcafe, december 20. vasárnap, 10.45h

A 14 éves Grace MacLean (Scarlett Johansson) súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Pilgrim nyergében. Grace édesanyja, Annie (Kristin Scott Thomas), az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval azonnal Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom Bookerhez (Robert Redford), akinek különleges képessége van a lovak gyógyításához. Ám amíg Tom azon fáradozik, hogy helyrehozza a kislány és a ló összetört életét, Tom és Annie egymásba szeret.

 

Hókölykök - RTL Klub, december 20. vasárnap, 13.55h

A Walt Disney Stúdió beszélő kiskutyái visszatérnek, hogy ezúttal a fagyos Alaszka hófödte lankáin bizonyítsák, hogy a barátság és az összetartás melege átsegíthet minden nehézségen!Az öt szertelen kiskutya ezúttal egy szánhúzó versenyen vesz részt. Hajmeresztő akadályok, fondorlatos és néha tisztességtelen módszerekkel küzdő ellenfelek fogadják őket, de a kutyusok ezúttal is kitartanak egymás mellett, és segítenek új barátaiknak, Talonnak és Shasta-nak megnyerni a versenyt. A nagy próbatétel azonban csak ezután kezdődik, hosszú ugyanis az út hazáig.

 

Apollo 13 - Filmcafe, december 20. vasárnap, 16.05h

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő üzenet érkezik 330 ezer kilométer messzeségből a Földre: "Houston, baj van." A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

 

Ház a tónál - RTLII, december 20. vasárnap, 17h

Egy magányos építész beköltözik új lakásába, és a postaládájában egy üzenetet talál az előző lakótól. Ami több mint különös, hiszen a ház csak most épült fel, és ő az első lakója. A rejtély felkelti az érdeklődését, válaszol a levélre _ és ahogy levelezni kezdenek, megkedveli az ismeretlen nőt, aki egyre többet árul el magáról, de sosem mutatkozik. Talán azért, mert nem is találkozhatnak: a nő és a férfi ugyanis ugyanannak a háznak a lakója, csak egy másik időben.

 

A szomszéd nője mindig zöldebb - AMC, december 20. vasárnap, 17.55h

Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig van tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, akkor általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, Gustafson (Jack Lemmon) és Goldman (Walter Matthau) is ilyen szomszédok, akik legszívesebben egymás látványos bosszantásával múlatják az időt. Egy szép napon a versengés azonban komolyra fordul, amikor a szemközti házba beköltözik egy csinos és korához képest igen kacér özvegyasszony, Ariel (Ann-Margret).

 

Miről álmodik a lány? - Cool, december 20. vasárnap, 18.50h

Daphne Reynolds (Amanda Bynes) arról álmodik, hogy egy napon megismerheti sosem látott édesapját, akivel édesanyja tizenhét évvel ezelőtt forgószélszerű szerelembe esett, ám a férfi szigorú arisztokrata családja miatt el kellett válniuk. Mivel Daphne nem hajlandó lemondani arról a régi álmáról, hogy kapcsolat alakuljon ki közte és régóta hiányolt apja között, 17. születésnapján hirtelen Londonba repül. Itt szembesül azzal, hogy édesapja nem más, mint Anglia egyik legismertebb politikusa, Lord Henry Dashwood (Colin Firth).

 

Marvel Kapitány - RTL Klub, december 20. vasárnap, 19h

A Marvel Studios az 1990-es években játszódó filmje, a Marvel Kapitány egy teljesen új kaland a Marvel mozis univerzumának eddig nem ismert periódusából, amely Carol Danverst követi nyomon. Mikor egy két idegen faj közötti galaktikus háború eléri a Földet, Danvers néhány szövetségessel együtt az események forgatagában találja magát, s hamarosan a világegyetem egyik legerősebb hősévé válik.

 

A cápa - AMC, december 20. vasárnap, 20h

Az Atlanti Óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton folytatják a bulizást. Nem látják, hogy a lányt egy titokzatos, pokoli erő váratlanul a mélybe rántja... Másnap emberi testrészekre bukkannak a parton. Brody rendőrfőnök azonnal tudja, hogy a szerencsétlen áldozattal cápa végzett. Rosszat sejt. Azt javasolja a polgármesternek, hogy hirdessék ki a szigeten a fokozott cápaveszélyt és vezessék be a fürdési tilalmat. Közeledik azonban a Függetlenség napja, és a polgármesternek esze ágában sincs egy _ szerinte _ vaklármával elriasztani az érkező turistákat. A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják _ csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával...

 

Utódomra ütök - Moziverzum, december 20. vasárnap, 21h

Hiába a két gyerek, a rengeteg akadály legyőzése, Greg még ma is, tíz évvel az első találkozásuk óta jelentéktelennek érzi magát a szigorú apósa, Jack mellett. De legalább megbékélt a helyzettel. Ám elérkezik az idő, amikor be kell bizonyítania gyanakvó apósának, hogy alkalmas arra, hogy átvegye a családfő szerepét. Miközben a Beckur-Byrnes família tagjai a szülinapi zsúrra készülődnek, Greg-nek el kell nyernie az ikrek suliját vezető igazgatónő jóindulatát, túl kell járnia a házát renováló simlis kivitelező eszén, ráadásul még ki kell védenie a gyógyszergyár csinos területi képviselőjének nyomulását is...

 

Nagy Hal - Filmcafe, december 20. vasárnap, 21h

A halálos beteg Edward Bloom ágyánál összegyűlik a család. A beszélgetések során az apa felidézi életét. Mindig is a tündérmesék világában élt. Nyolcévesen, ágyhoz kötött betegként napjait a Világ Könyves Enciklopédiájának olvasásával tölti. Különösen az aranyhalakról szóló cikk ragadja meg. Tíz évvel később a városka egyik legnépszerűbb fiatalembereként rájön, hogy, csakúgy, mint az aranyhalnak, a növekedéshez neki is el kell hagynia az otthonát, és fel kell fedeznie a világot. Valószerűtlen, mitikus utazás veszi kezdetét.

 

Esküvő után - Prime, december 20. vasárnap, 21h

Isabel életét a kalkuttai árvaházban nevelkedő gyerekeknek és az ott végzett munkájának szenteli, már vagy húsz éve. Theresa egy médiavállalat multimilliomos vezetője, aki művész férjével, annak lányával és ikerfiaikkal New Yorkban él. Amikor Isabel-nek felajánlanak egy rejtelmesen nagylelkű támogatást a pénzügyi nehézségekkel küzdő árvaház számára, New York-ba kell utaznia, hogy személyesen találkozzon a jótevővel, Theresa-val. Ott kiderül, hogy kinek is lesz esküvője. Egyben fény derül a titokra Isabel múltjáról, valamint arról, hogy mennyire véletlen a találkozása a régmúltjának meghatározó szereplőivel, amely végül az egész addigi életét meghatározó döntés elé állítja.

 

Az én lányaim - M2, december 20. vasárnap, 21.10h

Marta, az ismert színésznő és Kasia, a tanárnő már családdal rendelkező, önálló nők, akik életük nehéz szakaszához érkeztek. Édesanyjuk, Elsbieta az utolsó kemoterápiára érkezik a kórházba, amikor stroke-ot kap. Az azonnali operáció sem segít az állapotán, először kómába kerül, később ugyan magához tér, de képtelen kommunikálni a környezetével. Tadeuszt, a családfőt is nagyon megviseli ez a helyzet, és mint Philemon és Baucis történetében, ő is hamarosan kórházba kerül, rosszindulatú agydaganattal. Az erős és határozott Marta és a bizonytalan és egész életében szülei szeretetéért küzdő Kasia különböző módon próbálnak megküzdeni ezzel e helyzettel, és szeretettel telve megkönnyíteni szüleik életének utolsó időszakát...

 

Midway - RTL Klub, december 20. vasárnap, 21.30h

Az amerikai haditengerészet csendes-óceáni flottáját fél évre megbénította a japán légierő, mikor lebombázták Pearl Harbort. Az egyik legnagyobb hírszerzési kudarcnak titulálták a történteket. Azonban ez a veszteség nem tántorította el az amerikai hadsereg hős katonáit, hogy véghez vigyék a II. világháború egyik legnagyobb bravúrját a Midway-szigeteknél. A legelszántabb harcosok állhatatossága és küzdeni akarása sorsdöntő fordulathoz vezetett a II. világháború kimenetelében.

 

A fejvadász - Duna Tv, december 20. vasárnap, 22.35h

Roger Pilard a titkosszolgálat megbízásából olyan ügyek elintézésével foglalkozik, amelyeket hivatalos módon nem lehetne elvégezni, és ezért szakértelmét a bűnözőktől szerzett pénzzel fizetik ki. Az országot egy Karvaly néven emlegetett rablógyilkos tartja rettegésben, aki végez mindenkivel, aki azonosítani tudná. Módszere az, hogy társnak felfogad egy naiv kezdőt, akit az akció után megöl. Mikor az egyik bűntársa véletlenül életben marad és börtönbe kerül, Pilard gondoskodik róla, hogy ő maga is rács mögé kerüljön, egy cellába a fiúval, akitől megtudja, hogyan juthat a Karvaly nyomára.

 

Fogságban - SuperTV2, december 20. vasárnap, 23.35h

Keller Dover (Hugh Jackman) minden szülő rémálmával néz szembe, mikor 6 éves kislánya, Anna, barátnőjével együtt eltűnik. A kétségbeesés óráiban teljesen eluralkodik a családon a pánik. Az egyetlen nyom egy rozzant lakókocsi, amit az utcájukban láttak parkolni. A nyomozást vezető rendőr, Loki (Jake Gyllenhaal) letartóztatja a sofőrt, Alex Jonest (Paul Dano), de bizonyítékok hiányában szabadon kell engednie. Ekkor Keller úgy dönt, maga ered a kislánya nyomába.

 

Piaf - Duna Tv, december 20. vasárnap, 00.20h

A film Edith Piafnak, a francia sanzon királynőjének drámai fordulatokban bővelkedő életét meséli el. Kislányként gyakran sírdogált az utcán, alkoholista szüleitől nem sok jóra számíthatott. Nagyanyja nevelte, az utcán és egy bordélyházban nőtt fel. Kilátástalan és reménytelen évek voltak ezek, hogy éhen ne haljon, az utcán énekelt és koldult. Itt fedezte fel az egyik párizsi kabaré igazgatója, és nyitotta meg előtte a hírnév kapuját. A törékeny énekesnőnek az egész világ a lábai előtt hevert, ő mégis boldogtalanságra volt ítélve. A Piaf alakját megformáló Marion Cotillard 2008-ban elnyerte a legjobb női alakításért járó Golden Globe díjat, majd ugyanebben az évben az Oscart is neki ítélték oda.