Vasárnap ezek a filmek feledtetik veled, hogy mindjárt hétfő

Igyekeztünk szórakoztató alkotásokat összeválogatni a szünet utolsó napjára.

Csak egy kis pánik - AMC, január 3. vasárnap, 11.40h

Egy keresztapa (Robert De Niro) esetében a gyengeség, a pánikbetegség rosszabb a halálnál. Pedig New York soron következő donjából hirtelen elszállt a merészség. Éjszaka izzadtságban fürdik, nappal remeg, reszket, és a sírás kerülgeti. Ám a szerencse elé vet egy halk szavú, szemüveges pszichológust (Billy Crystal). A maffiafőnök gorillái kíséretében bekopog a rendelésre, és ráparancsol a rémült doktorra, hogy kezelje őt. A pszichológus inkább menekülne, de hát profikkal van dolga. Nem tehet mást, nekilát, hogy a keresztapát megszabadítsa a gátlásaitól. Ilyen furcsa párost valószínűleg nem látott még a világ.

 

Százkarátos szerelem - RTLII, január 3. vasárnap, 12.10h

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, miközben, bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Amikor pedig pénzüket visszaszerezni így sem tudják, kétségbeesett tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a bájos menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát, aminek az értéke kényelmesen biztosíthatná nyugdíjas éveiket. Vakmerő kalandjukban legjobb barátaik sietnek segítségükre, de az ötlet még így is eszelősnek hat: búvárkodni, hegyet mászni, embert és gyémántot rabolni nem éppen az ő koruknak és habitusuknak megfelelő rekreációs programsorozat.

 

A zűr bajjal jár - Sony Movie Channel, január 3. vasárnap, 13.35h

Peter Brackett (Nick Nolte) tapasztalt és sikeres újságíró. Élő legendaként nem nagyon töri magát, hogy piti ügyek után rohangáljon. A lap főszerkesztője azonban egy kicsit túlzásnak tartja, hogy Brackett állandó rovatát egyszer már megjelent írásainak felújított változataival tölti meg. Egy napon a főszerkesztő úgy dönt, megleckézteti a kissé öntelt újságírót és tanoncoknak való munkát bíz rá: egy vonatbalesetről kell tudósítania. Sabrina Peterson (Julia Roberts), a konkurens lap újoncaként érkezik a szerencsétlenség helyszínére. Soha nem vallaná be nyíltan, de legnagyobb példaképe Brackett, ám ez nem gátolja meg abban, hogy szabályosan "lenyúlja" a sztorit Brackett orra elől.

 

Azt beszélik - Cool, január 3. vasárnap, 15h

Sarah (Jennifer Aniston), a New York-i újságíró már menyasszony, de halogatja a házasságot, és nem szívesen utazik haza vidékre, a húga esküvőjére. Ám a vendégség másképp alakul, mint hitte. Megismerkedik egy milliomos sármőrrel, Beau Burrough-val (Kevin Costner), és bár eleinte úgy néz ki, szerelem lesz a dologból, a románc balul sül el. A férfi néhány megjegyzése alapján Sarah nyomozni kezd, és elképesztő családi titkokra derít fényt: az ő nagymamája volt a Diploma előtt című klasszikus vígjátékot ihlető történet hősnője!

 

Az én hősöm - SuperTV2, január 3. vasárnap, 15.35h

Az elbűvölő Neuville kapitány épp házasodni készül, amikor kitör a háború Franciaországban az 1800-as évek elején. Mit tehet ilyenkor egy hős kapitány, bátran elindul a csatatérre, hátrahagyva bájos, ámde rettentően naiv jegyesét, Pauline-t. Pár hónap után a nő belebetegszik, hogy nem érkezik semmi hír a kapitányról, ezért nővére, Elizabeth a kapitány nevében leveleket kezd el írogatni, azt gondolván, hogy a férfi soha nem tér vissza… Ám egyszer csak Neuville felbukkan a városban, akit a lakosok igazi hősként üdvözölnek hála Elizabeth kitalált történeteinek. A nő elhatározza, lebuktatja a kapitányt, ám ő sem hagyja magát, így a nagydumás és a sármőr legjobb trükkjeiket vetik be, miközben egymásra licitálva egyre képtelenebb történetekkel szórakoztatják a város hiszékeny lakóit.

 

Büszkeség és balítélet - Filmcafe, január 3. vasárnap, 15.50h

Anglia a 18. század végén. A Bennet család életét felbolydul, amikor a közelükbe költözik Mr. Bingley, a tehetős agglegény. A férfi baráti között ugyanis biztosan bőven akad majd kérő mind az öt Bennet lány számára. Jane, a legidősebb nővér azon fáradozik, hogy meghódítsa Mr. Bingley szívét, míg a vadóc Lizzie a jóképű és dölyfös Mr. Darcyval ismerkedik meg, kirobbantva ezzel a nemek háborúját. Amikor Mr. Bingley váratlanul Londonba utazik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért.

 

Szeress, ha tudsz! - Film Mánia, január 3. vasárnap, 15.50h

Los Angeles, napjainkban _ tizenegy férfi és nő életét követjük nyomon. Mindannyiuk életének fontos része a szerelem és a szeretet. A filmben parádés színészi gárda fűzi a kezdetben különálló történeteket jelenetről jelenetre, s a néző észrevétlenül, egyre beljebb sodródik az egyes emberi sorstörténetekbe, minden szín ismerős, minden mondat hiteles, s minden mozdulat a helyén van.

 

Pi élete - RTLII, január 3. vasárnap, 16.40h

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen hűtlen lesz gyökereihez, hogy egyszerre próbáljon keresztény, mohamedán és hindu lenni. És 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes-óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel.

 

Sherlock és én - Duna Tv, január 3. vasárnap, 18.45h

Tudták, hogy a világ egyik leghíresebb detektívje, a pipázó Sherlock Holmes valójában nem volt egy lángész, és a legenda mögött a valódi szürkeállomány Dr. Watson volt? Két Oscar-díjas színész, Michael Caine és Ben Kingsley nyújt zseniális alakítást ebben a komédiában, melyből minden idők legmulatságosabb Sherlock Homes kalandja keveredik. Watsonban titokban egy bűnmegoldó zseni veszett el. Nyomozásai során szeretné megőrizni tudós mivoltát, ezért felbérel egy állástalan, beképzelt színészt, hogy adja ki magát egy kitalált személynek, bizonyos Sherlock Holmes mesterdetektívnek, miközben ő a háttérben megoldja valamennyi ügyet. A terve kezdetben működik is, ám amikor Watsonnak titokzatos körülmények között nyoma vész, az ostoba Holmes kénytelen bevetni magát, hogy megoldja Watson karrierjének legnagyobb ügyét, amiért persze ismét ő arathatja le az összes babért…

 

Ahol a szivárvány véget ér - Cool, január 3. vasárnap, 19h

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

 

Nász-ajánlat - RTL Klub, január 3. vasárnap, 19.50h

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból az illegális bevándorló Margaretet. A nő azt állítja, hogy házasodni készül, így nem küldhetik vissza a hazájába. A gond, hogy a vőlegénye, a gyanútlan asszisztense mit sem tud erről. Szerencsére Andrew, akit évek óta gyötört a munkahelyén, bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Erre azért van szükség, mert a hivatal embereit sem ejtették a fejük lágyára: bizonyságot akarnak. Nincs mit tenni, a páros a vőlegény családjához utazik Alaszkába. Az események nem egészen az elképzeléseik szerint alakulnak.

 

Gran Torino - Sony Movie Channel, január 3. vasárnap, 21h

Walt Kowalski, az egykori koreai veterán és nyugdíjas autószerelő felesége halála után egyedül él. A régi szomszédok is kihaltak vagy elköltöztek, a helyükre délkelet-ázsiai bevándorlók jöttek. Kowalski rossz szemmel nézi őket, nem rejti véka alá a velük kapcsolatos ellenérzését. Mindez csak fokozódik, amikor egyik éjjel a szomszéd fiú el akarja lopni a féri féltve őrzött autóját, a gyönyörű 1972-es Gran Torinót. Kiderül, hogy a környéket uraló banda kényszerítette erre. Miután a srácot megmenti a bandától, a hálás szomszédok ragaszkodnak hozzá, hogy Thao neki dolgozzon. Különös kapcsolat veszi kezdetét.

 

Éjszakai játék - AXN, január 3. vasárnap, 21h

Max és Annie minden héten összejárnak a barátaikkal ártatlan társasjátékokat játszani. Amikor azonban Max karizmatikus fivére, Brooks gyilkosos játékot szervez álbűnözőkkel és hamis szövetségi ügynökökkel, azonnal nagyobb lesz a tét. És amikor Brooksot elrabolják, az is csak a játék része… vagy nem?

 

Kötéltánc - Viasat6, január 3. vasárnap, 21h

Philip Petit (Joseph Gordon-Levitt) nem fél semmitől. az artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban ülve, egy magazin címlapján látja meg először a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyait, és akkor rögtön elhatározza: végigsétál egy a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen.Alaposan felkészül. A hetvenes évek elején a párizsi Notre Dame két tornya között, majd Syneyben, a hatalmas kikötői híd két tartópillére között mutatta be lélegzetelállító mutatványát. 1974-ben úgy érezi, eljött az idő. Sor kerülhet a legcsodálatosabb, legveszélyesebb mutatványra.

 

Szellemirtók 2. - Viasat3, január 3. vasárnap, 21h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.

BÚÉK - TV2, január 3. vasárnap, 22h

Goda Krisztina a Csak szex és más semmi óta különösen sikeres hazai filmek rendezője, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és néhány nagyon ismert, nagyon tehetséges színész segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit.

 

A szerencse háza - RTL Klub, január 3. vasárnap, 22.05h

Egy jó szülő mindent bevállal. Amikor Scott (Will Ferrell) és Kate Johansen (Amy Poehler) rájön, hogy elképesztően rosszul gazdálkodtak a lányuk, Alex (Ryan Simpkins) egyetemi képzésére félretett pénzzel, és nem maradt semmijük, megesküsznek, hogy juszt is taníttatni fogják a gyereküket. Ha kell, hát azt is vállalják, hogy más pénzén. Szerencsére, van egy játékmániás haverjuk. Tőle származik a zseniális ötlet: zugkaszinó! Békés, kertvárosi házuk pincéjét átalakítják, és illegális játékbarlangot kezdenek üzemeltetni benne. A tétek gyorsan emelkednek, a pénz ömleni kezd, de azért az is hamar kiderül, hogy a törvényen kívüli életnek is vannak hátulütői. Esetleg halálosak is.

 

A nagy szépség - Duna Tv, január 3. vasárnap, 22.30h

Jep Gambardella, író és újságíró a római társasági élet központi figurája. Annak ellenére, hogy tehetséges írónak tartják, mindössze egy könyvet írt, azt is 40 évvel ezelőtt. Jep az írás helyett legtöbb energiáját abba fekteti, hogy részt vegyen a felső tízezer társasági rendezvényein, a hajnalig tartó partikon és bulikban. Lényegében éjszaka él és nappal alig csinál valamit. Jep 65. születésnapja után egyre inkább elgondolkodik élete haszontalanságán, olykor iróniával, olykor rezignáltan gondol önmagára és arra a társadalmi elitre, amelynek ő is részese. Továbbra is bulizik, de közben bejárja Rómát. Régi és új ismerősökkel találkozik leginkább azért, hogy megtalálja a fecsegés és a zaj mögött meghúzódó "nagy szépséget". Oscar-díj (2014) _ Legjobb idegennyelvű film: Paolo Sorrentino Golden Globe-díj (2014) _ Legjobb idegennyelvű film BAFTA-díj (2014) _ Legjobb nem angol nyelvű film: Paolo Sorrentino Európai Filmdíj (2013) _ Legjobb film: Paolo Sorrentino Európai Filmdíj (2013) _ Legjobb rendező: Paolo Sorrentino Európai Filmdíj (2013) _ Legjobb férfi alakítás: Toni Servillo Európai Filmdíj (2013) _ Legjobb vágás: Cristiano Travaglioli

 

Sellők és Rinocéroszok - M2, január 3. vasárnap, 23.20h

Egy ábrándozó, magányos kislány, Tilda története, aki naphosszat az ablakból figyeli az őt körülvevő világot. Szomszédai különös, groteszk szeretetéhségükben esendő figurák. Őket figyelve Tilda emlékeibe és a múltba menekül, amikor még boldog családban élt. A világhírű cirkuszi számban lépett fel gyönyörű anyukája, a Sellő és az Erőművész apuka. Ám a társulat bűvésze mindent tönkretett. A Bangalore Rövidfilm Fesztivál legjobb animációs díját, valamint a Kaliforniai Női Filmfesztiválon szintén a legjobb animáció díját nyerte 2018-ban.