Vasárnapra is összeválogattuk a legjobb filmeket

Az idő szürke, minden bezárt, szóval miért is ne tévéznénk?!

Házibuli 2. - A házibuli folytatódik - TV2, november 15. vasárnap, 13.20h

A film Francoise története, aki nem tudja, hogyan döntsön, a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget. Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik...

 

Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család - SuperTV2, november 15. vasárnap, 16.10h

Az Addams család most a megszokottnál is egy kicsit furcsább lett… Amikor Gomez és Morticia egy új tagot üdvözölhetnek az Addams háztartásban Pubert-et, a pihe-puha, ennivaló, bajuszos kisbabájukat akkor ez szerelem első látásra. Fester eközben teljesen belezúg a kéjsóvár dadusba, Debbie Jilinsky-be, Wednesday és Pugsley azonban rájönnek, hogy a nő egy fekete özvegy típusú gyilkos, aki a halott férjei gyűjteményébe szeretné betenni Fester-t is. A család jövője még kilátástalanabbá válik, amikor a mihaszna dada hozzámegy Fester-hez, és elküldi a gyerekeket nyári táborba. De Wednesday tarsolyában még mindig van egy-két hasznos dolog…

 

Én, Pán Péter - Film Mánia, november 15. vasárnap, 18.15h

A sikeres skót színpadi szerző, James Matthew Barrie (Johnny Depp) egy nap találkozik a Llewelyn Davies családdal: négy árva fiúval és gyönyörű édesanyjukkal (Kate Winslet). Barrie, a rosszallások ellenére, összebarátkozik a családdal és a fiúkkal mindenféle huncutságot eszelnek ki. Kivételes képzelőereje vitorlás hajóvá változtatja a domboldalt, az egyszerű botból óriási kard lesz, a levegőbe eregetett sárkány elvarázsolt tündérként lebeg. Így válnak a Llewelyn Davies fiúk annak a Sohaországnak az "Elveszett Fiaivá", ahol mindenki tud repülni, ahol egymást éri a sok csoda, csíny és huncutság, s ahol még az idő is megáll.

 

A bakancslista - Film+, november 15. vasárnap, 18.15h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Hitman - A bérgyilkos - SuperTV2, november 15. vasárnap, 21h

Egy Interpol-ügynök hazamegy és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogy került oda. Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában maradt: de sosem érte utol az emberét. Átverések, árulások, kettős játszmák és gyilkosságok macska-egér játékába bonyolódva élnek évek óta. Lassacskán már abban sem biztosak, melyikük üldözi melyiküket. Most azonban eljött a végső leszámolás pillanata. Ám amikor titokzatos, közös múltjuk lezárulni látszik _ hiszen egyikük mindjárt meghúzza a ravaszt _ egy újabb fordulat ismét mindent megváltoztat.

 

Hatodik érzék - Viasat3, november 15. vasárnap, 21h

Cole (Haley Joel Osment) hatéves, és rémálmok gyötrik. Éjszakáit és nappalait olyan lények népesítik be, akiket csak ő lát. A lények szólnak hozzá, megérintik, kérésekkel bombázzák: Cole látja a halottakat. Malcolm Crowe (Bruce Willis) gyermekpszichológus. Egy korábbi kezeltje hasba lövi, és ő az eset után más városba költözik: nehezen nyeri vissza korábbi önmagát, felejteni próbál. Cole csak benne bízik: senkinek nem beszélhet arról, amit lát, de a férfival lassan megértik egymást. Ám mégsem biztos, hogy a pszichológus meg tudja menteni a kisfiút, a halottak ugyanis egyre követelőzőbbek. Valamit akarnak a gyerektől.

 

Nővér - M2, november 15. vasárnap, 21.10h

Svájc, luxus síparadicsom, szikrázó napsütés. A 12 éves Simon (Kacey Mottet Klein) az alatta lévő sötét, sivár, ködös völgyben, az ipari városrészben él munkanélküli nővérével (Léa Seydoux). A kissrác egy jobb élet reményében mindennap felmegy a felvonóval a fényűző sí-világba, hogy a gazdag turistáktól sífelszerelést lopjon, majd szerzeményeit a helyi gyerekeknek adja el. Amikor egy minden hájjal megkent vendégmunkás (Martin Compston) partnerévé válik ebben, a felvonón tett utazásai beláthatatlanul veszélyessé válnak a kis tolvaj számára. Eközben nővérével való kapcsolata is válságba kerül, ezért Simon fent egy gyerekeivel odalátogató gazdag angol nő (Gillian Anderson) társaságától reméli a menedéket. Eközben van valami, amit még csak nem is sejtünk Simon hideg és szívtelennek tűnő nővéréről. Díjak: Berlinale _ 62. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál _ Ezüst Medve Díj _ A legjobb rendezés díja: Ursula Meier, svájci rendező

 

Maigret és a halott gyémántkereskedő - Duna Tv, november 15. vasárnap, 21.15h

Amikor Párizs közelében holtan találnak egy antwerpeni gyémántkereskedőt, minden gyanú egy dán állampolgárra, Carl Andersenre mutat, akinek a garázsában a holttestet megtalálták. Maigret mégis szabadon engedi a vizsgálati fogságból _ vidéki kollégája, Grandjean felügyelő nagy bosszúságára -, és munkatársaival folyamatosan figyelteti a tetthely környékét. A forgalmas útkereszteződés közelében csupán három ház áll, Maigret pedig biztos benne, hogy Andersen hazatérése után az ott lakók között előbb-utóbb történni fog valami, ami elárulja, kinek lehetett köze a gyilkossághoz.

 

Adaline varázslatos élete - RTL Klub, november 15. vasárnap, 22.50h

A huszonkilenc éves Adaline (Blaake Lively) csodával határos módon túléli az autóbalesetét. Miután felgyógyul, hamarosan rádöbben, hogy a balesetnek köszönhetően nem öregszik tovább. Majdnem nyolcvan éven keresztül őrzi a titkát, tízévente személyazonosságot vált a lelepleződéstől félve. Ám találkozik Ellis Jonesszal (Michiel Huisman), a karizmatikus tudóssal, akiért hajlandó lenne feladni a folytonos menekülést. Ellis családjában azonban nagy meglepetés éri. Ellis apja, William (Harrison Ford) ugyanis felismeri őt, és Adaline úgy érzi, számára nem marad más kiút, mint megint elszökni.

 

Éjféli gyors Lisszabonba - Duna Tv, november 15. vasárnap, 22.50h

Raimund Gregorius, svájci tanár egy titokzatos nővel való furcsa találkozástól felzaklatva váratlanul úgy dönt, feladja eddigi életét. Felül az első Lisszabonba induló vonatra, poggyászában egy könyvvel, ami Amadeu de Prado portugál orvos és költő-filozófus feljegyzéseit tartalmazza. A professzor teljesen hatása alá kerül a magányról, halálról, szerelemről, és hivatásról szóló részleteknek és a könyv szerzőjének. A képeslapszépségű Lisszabonba érkezve kezdetét veszi élete legnagyobb utazása: önmaga igazi megismerése.

 

Ellenállók - Filmcafe, november 15. vasárnap, 23.05h

1941-et írunk, a kelet-európai zsidók tömegeit hurcolják el és mészárolják le a náci betolakodók. Miután sikerrel megmenekülnek a biztos halálból, három fivér (Daniel Craig, Liev Schreiber és Jamie Bell) abban a sűrű erdőben keres menedéket, melyet gyerekkoruk óta úgy ismernek, mint a tenyerüket. Hamarosan elkeseredett harc veszi kezdetét, mely kezdetben pusztán a túlélésről szól, ám ahogy egyre többen és többen csatlakoznak hozzájuk rejtekhelyükön, a fivérek rádöbbennek, hogy ezrek életének megmentésével elhunyt szeretteikért állnak bosszút. Az Ellenállók rendkívüli történetet a családról, a becsületről, a kitartásról és a megváltásról, melyet remek színészi alakítások és Edward Zwick (Véres gyémánt, Az utolsó szamuráj) kiváló rendezése erősít.

 

Holtidő - RTL Spike, november 15. vasárnap, 23.10h

Egy normális napon a percek és az órák lassú unalomban, egyformán telnek Gene Watson könyvelő számára. De ez nem az a nap. Amikor Watson hatéves kislányával leszáll a vonatról egy Los Angeles-i pályaudvaron, sejtelme sincs róla, hogy a következő másfél óra élete legnyomasztóbb rémálmává válik. Pillanatok alatt egy olyan dráma főszereplője lesz, ami morbid izgalmat szokott kiváltani a közvéleményből, amikor bekerül a hírekbe. Kislányával együtt két álrendőr ejti foglyul őket. Watson ultimátumot kap: kilencven percen belül meg kell ölnie valakit, vagy meghal a kislány. A kijelölt célpont egy ártatlan közéleti személyiség. Watson nem fordulhat a hatóságokhoz, mert félti gyermeke életét. Az idővel folytatott őrült versenyfutásban minden pillanat gyors és halálos következményekkel jár.

 

True Lies – Két tűz között - TV2, november 15. vasárnap, 23.15h

A neve Tasker, Harry Tasker. Hat nyelven beszél, és mind egyszemélyes hadseregként, mind tangótáncosként roppant hatékony, miközben a nagyon-nagyon titkos Omega csoportnak dolgozik. A True Lies úgy indul, mint egy tipikus 007-es film: bepillantást nyerünk Tasker ügynök hétköznapjaiba. Egy fegyverkereskedők rendezte estélyen először tökéletes, simulékony modorával elvegyül a vendégek között, átgázol néhány női szíven, megfejt egy-két számítógépes kódot, összetöri pár dobermann fejét, majd elegáns menekülése közben hadseregnyi biztonsági őrt hatástalanít...

 

Piszkos pénz - Moziverzum, november 15. vasárnap, 23.40h

Bob (Tom Hardy), az "egyszerű" pultos. A megszokottnál kicsit furcsábban és lassabban viselkedik, mint ahogy az elvárható az emberektől. Az unokabátyja bárjában dolgozik hosszú évek óta. A bárban, ami egy a sok közül, amit a maffia pénz begyűjtői használnak depónak. Egyik este két ismeretlen ki rabolja őket. Ami olyan események sorozatát indítja el, amik teljesen felforgatják Bob addigi életét. Bob így olyan dologra is kényszerülhet, amit korábban egyszer már megtett. Azonban szerette volna azt a korábbi dolgot nem csak elfelejteni… hanem főleg elkerülni is, hogy újra rá kényszerüljön. Mert most olyat kellene ismét megtennie, amit gyűlöl és egyáltalán nem jellemző rá…