Who the Fuck is Clarence?

Clarence egy örökké optimista negyedikes kisfiú, aki mindenben a jót látja, lelkesedését semmi sem rontja el. Clarence emellett nagyon csúnya és buta, mint a földgömböc!

Clarence, teljes nevén Clarence Wendle teljesen átlagos 9 éves, negyedikes kisfiú valami nagyváros lepukkant külvárosában, átlagos kalandokkal. Mégis mitől különleges? Lehetetlen kihozni a sodrából, és nincs olyan helyzet, amelynek ne látná meg a jó oldalát és a leghétköznapibb dolgoknak is képes örülni. Clarence-ből mindig sugárzik a derű - jó példával elől járva barátai, az izgága, kissé agresszív Sumo és a mindig óvatos, eminens tanuló Jeff előtt. Ja, és ellentétben a legtöbb rajzfilmkisfiúval, ő nagyon csúnya, kövér, beszédhibás, fogai között óriási hézagok tátonganak és a buta arckifejezés mögött egy valóban buta agy próbálja értelmezni a világot, többnyire tévesen.

Ha nem néztem volna a kislányommal a Medvetesókat a Cartoon Networkön, akkor jó eséllyel nem ismerem meg a rögtön utána vetített Clarence-t, ami elsőre elég bizarrnak tűnt. Olyan bizarrnak, hogy tovább néztük, hogy akkor mi is ez. Nekem speciel már az is külön felüdülés volt, hogy sehol egy tündér, egyszarvú vagy szivárvány, csak lepukkant figurák egy lepukkant környezetben, akik úgy viselkednek, mint az átlagemberek, vagyis ostobán. Clarence minden helyzetet félreért és olyan vidáman és pusztítón halad előre, mint egy részeges traktoros a falu főutcáján. Már hajnalban fent van, várja az új napot, jóban van a kukásautó vezetőjével, az újságkihordóval és kisboltossal, neki senkivel nincs baja, és alapvetően őt sem utálja senki, csak hát nehéz vele.

Ezt általában az egyik barátja, Jeff szívja meg, aki rendszerint túl gyáva ahhoz, hogy nemet mondjon neki, míg a sok mindenben a Beavis and Butthead fénykorát idéző másik haver, a folyton hörgő Sumo élvezi a kialakuló anarchiát. Mert itt pár perc után minden káoszba torkollik, és ennek azért lehet némi pszichoanalitikus vonzata is. A 2014-ben indult, immár a harmadik évadánál és 81. epizódjánál tartó sorozat ötletgazdája és Clarence eredeti hangja, Skyler Page ugyanis menet közben konkrétan becsavarodott, és miután szörnyű helyzetbe hozta egy kolléganőjét, bipoláris személyiségzavart diagnosztizáltak nála. Természetesen valaki más vette át a helyét és mindez nem nyomja rá a bélyegét a szériára – amit leginkább felnőtteknek ajánlanék.