Döbrösi Laura: Face Yoga közben nagyon vicces fejeket kell vágni

A SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a nő zenészekről is.

Döbrösi Laura épp az Oscar-díjas Deák Kristóf filmjében, Az unokában látható. Köztudott róla, hogy nem csak színésznőként tevékenykedik. Gyerekként kezdte és úgy csöppent bele ebbe az egész szakmába. Nem is csak színésznőnek tartja magát, hanem sok egyéb mellett mg énekesnek és noisemakernek is. Igaz, hogy unalomig ismételt, dallamtapadást okozó limonádé pop slágerekben nem lehet hallani a hangját, de volt már olyan, hogy egy buliban kihallotta, hogy az éppen betett számban az az ő hangja. A haverjai szokták megkérni, hogy énekeljen fel valamit, amit aztán szinte felismerhetetlenségig masterelve betesznek a saját számaikba. Szerinte ez azért elég menő. De a legmenőbb dolog mégis a karmesterkedés. Ez volt az álma gyerekként, szeretett volna egy egész zenekart irányítani. 

Forrás: PORT.hu / SZESSÖN

 

De noisemakerként is tevékenykedik. Ez azt jelenti, hogy 1-3 másik zenésszel színpadon improvizálnak Ezeket az előadásokat úgy kell elképzelni, hogy a színpadon elhelyezett csomó hangszerrel, zajkeltő eszközzel, majd amikor úgy van, akkor a helyzethez illő hangokat, zajokat produkálnak. Szóba került, hogy milyen kevés a női hangszeres könnyű zenész. Igaz, elvétve vannak basszusgitárosok, esetleg dobosok, gitárosok, de nem képviseltetik magukat olyan szép számban, mint a pasik. Döbrösi Laura szerint ez talán azért van így, mert

a rocksztárság az olyan macsó dolognak van elkönyvelve. 

Bezzeg a Face Yogánál mindegy, hogy fiú vagy lány vagy, mert csak az számít, hogy nagyon vicces fejeket vágjon az ember. Ezt onnan lehet tudni, hogy Döbrösi Laura a diploma megszerzése után, a színészkedés és a noismakerkedés, a környezetvédelemmel kapcsolatos tevékenységei és a Zengető fesztivál szervezése mellett lett egy új projektje, így már Face Yoga Method Teacher is.