Mad Robots: Peculiar Ways

A napokban peculiar ways címmel jelentkezett új dallal a korábban Room of the Mad Robots néven zenélő csapat, a “Pareidolia” című friss lemez pedig várhatóan az áprilisi HammerWorld Magazin ajándék CD mellékleteként jelenik meg. A peculiar ways videoklipet is kapott, amit már meg lehet nézni a zenekar Youtube csatornáján.

A zenekar így mesélt az új videoklipről:
“Ez lesz a nyitószám a lemezen, tőlünk szokatlan rövid és direkt szösszenet, de azért 1-2 csavar van benne természetesen. A klip alapötlete Pt-től származik, aki a teljes munkafolyamatban elejétől a végéig aktívan meghatározó volt. A koncepciót Kozmér Joe-val konkretizálták, és valósították meg egy viszonylag nagy, és hiperlelkes csapat támogatásával. A klip koncepciója David Lynch ars poeticájára alapozva (melyet amúgy zeneileg is magunkénak érzünk) a képi világ, beállítások és maguk a jelenetek nem bírnak konkrét jelentéssel, nincs szájba rágott, direkt mondanivaló, helyette benyomásokkal, hangulatokkal, álomszerű képsorokkal közvetítődik a gondolat, mely csak a néző/hallgató saját szűrőjén keresztül nyernek értelmet, így valójában az alkotás csak a műélvező személyiségével együtt lesz teljes.”

“Fontos még kiemelni, hogy bár szereplünk a klipben, de nem látszódunk. Ez is szándékos, nem szeretnénk elterelni a figyelmet a lényegről. És a lényeg számunkra a művészetben mindig is az alkotás, és sosem az alkotó. Cserébe viszont lehet találgatni, hogy ki kicsoda-micsoda, illetve van egy arcát is vállaló - a budapesti undergroundban széles körben ismert - csodás főszereplőnk, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy vállalta a szerepet!”