Majka, a Margaret Island és a Punnany feltörekvő tehetségekkel ad ingyenes koncertet Budapesten

A rapper és a két zenekar október 8-án lép színpadra a Yettel Stage 5G koncertjén, a kampány során támogatott együttesekkel közösen. Így a Perrin, a The Pontiac és a Kacaj közösen szántják fel a színpadot a Szabadság téren.

A Yettel Stage platform küldetése, hogy befutott, népszerű előadók támogatásával országos ismertséghez segítsen feltörekvő zenekarokat.

 

Forrás: Yettel / Port.hu

 

Ennek értelmében Majka a ’70-es és a ’80-as évek soul és funk hangzásából inspirálódó Perrint karolta fel, a Margaret Island az amerikai blues rockot a hazai alterrel keverő The Pontiac zenekart támogatja, a Punnany Massif pedig az autentikus népzenét a modern popzenei műfajokkal progresszív módon vegyítő formáció, a Kacaj mellett tette le a voksát.

A feltörekvő tehetségek október 8-án a budapesti Szabadság téren a nagyközönség előtt is megmutathatják, mire képesek, hiszen Majkával, a Margaret Islanddel  és a Punnany Massiffal közösen lépnek színpadra a Yettel Stage ingyenes 5G koncertjén, ami a Yettel 5G hálózata segítségével online streamen is követhető lesz.

 

Forrás: Yettel / Port.hu

 

Szerettük volna kicsit jobban megismerni a zenekarokat, ezért hét kérdést tettük fel nekik. Mi - már csak a filmes válaszaik miatt is - rajongóüzemmódba kapcsoltunk!

 

Mutasd be öt - nem csak - zenei jelzővel a zenekarod!

Perrin: ’80-as évek, glitter, kazetta, szobanövény, grúvi

The Pontiac: hangos, fekete, “rokkos”, vintage, barátságos

Kacaj: hagyományőrzés, természetesség, virtus, mulatás, pálinka

 

Milyen lenne számotokra a legmenőbb felkonferálás?

Perrin: Perrin for Prez

The Pontiac: “Nem is szaporítjuk tovább a szót, következzen az Edda!”

Kacaj: A koncert után ingyenes pálinkakóstolóval várunk mindenkit!

 

 

PERRIN:
Perrin, azaz Palotai Soma a magyar funky szcéna egyik legkarakteresebb képviselője. Tradicionális értékeket közvetítő zeneiségével nagy űrt tölt be az itthoni zenei piacon, a ’80-as éveket idéző hangzásával pedig igazán üde színfoltnak számít a hazai popzenei palettán.

 

 

Kik a zenei példaképek?

Perrin: Rick James

The Pontiac: Foo Fighters, Led Zeppelin, Pink Floyd, Bob Marley és talán még az Edda.

Kacaj: Kiscsipás, Neti, Codobáék, meg persze a jó öreg csávásiak!

 

Szerintetek mi a nehezebb: beindulni vagy lendületben maradni?

Perrin: Egyelőre beindulni, de majd lendületben maradni is biztos nehéz lesz.

The Pontiac: Mindkettő nagyon nehéz, mindkét fázis magával hordozza a saját nehézségeit. Ami talán a legnehezebb minden induló vagy már lendületben lévő előadónál, az a közönség megszerzése, illetve megtartása.

Kacaj: Egyik sem egyszerű. Beindulni nagyon sok meló, lendületben maradásnál meg már fontos tényező a közönséggel való viszony, kommunikáció stb. Egyik nehezebb, mint a másik.

 

 

THE PONTIAC:
A The Pontiac dalaiban az amerikai életérzéssel átitatott, autentikus blues-rock zene és a hazai alternatív stílus keserédessége találkozik. A legendás nemzetközi előadók örökségéből táplálkozva alakították ki saját hangzásukat, szövegeik azonban magyar nyelven íródnak.

 

Mi volt eddig a legnagyobb kihívás a zenekar életében?

Perrin: Budapest Park, Majka koncert.

The Pontiac: Reggelente felébreszteni Barnit.

Kacaj: A próbákat és a koncerteket úgy szervezni, hogy ne legyen ütközés a tagok másik zenekarainak

eseményeivel. Mindezt hét emberrel.

 

Honnan ihletődtök, kik inspirálnak titeket?

Perrin: külföld, utazás, internet, emberi kapcsolatok.

The Pontiac: A környezetünk, a mindennapjaink, a körülöttünk és velünk történő dolgok inspirálnak minket, amellett, hogy természetesen nagy hatással van ránk zeneileg az is, amit éppen hallgatunk.

Kacaj: Népzene, popzene, rockzene.

 

 

Kacaj:
A Kacaj igazi egzotikum az itthoni könnyűzenei színtéren. Számaikban a magyar népzene autentikáját hip-hop beatekkel és harapós villanygitárral keverve formálják mai nyelvre, a fiatalok számára is érthető, modern hangzással.

 

Melyik filmhez csinálnátok legszívesebben zenét?

Perrin: Black Dynamite

The Pontiac: Petinek egyik legnagyobb álma, hogy a Csonthülye c. film hivatalos soundtrackjét újragondolva megcsinálja. Vagy az Interstellarét.

Kacaj: Bármelyik Bud Spencer - Terence Hill filmhez.

 

Forrás: Yettel / Port.hu

 

 

Ha szeretnél a koncertre a fellépők zenéjével hangolódni, vagy valamelyikükkel még csak ismerkedsz, akkor hallgasd meg ezt a külön, az eseményhez összeállított playlistet.

 

 

Advertisement