Tavaly lemez, idén turné – Nem áll le a Kispál és a Borz: az új lemezt országos turné követi

Az elmúlt évtizedek nagyhatású alternatív zenekara tavasszal „világ körüli” útra megy: a Beszorult mondat turné állomásai Dublintól egészen Bodrogkisfaludig érnek.

A Kispál és a Borz a „csúcson” hagyta abba, amikor 2010-ben egy óriási bulival elköszönt a közönségétől a Sziget Fesztivál nulladik napján. Ekkor azt nyilatkozták, hogy akkor jelentkeznek újra, ha van alkotókedvük és mondanivalójuk egymásnak és a közönségnek. Bombaként robbant a hír 2022-ben, amikor bejelentették, hogy Kispál on Orfű címmel egy saját minifesztivál keretében aktív zenekarként visszatérnek. Nem csupán nosztalgikus fellángolásról van szó, hiszen 2023 tavaszán a beszédes című Beszorult mondat albummal jelentkeztek, adtak néhány klubkoncertet Európában, majd két egymást követő napon teltházas koncertet adtak a Budapest Parkban. A visszatérés öröme megidézte a kilencvenes évek hangulatát, így a zenekar elkezdett ismét aktívan alkotni és próbálni. 2024 áprilisában Nyugat-Európába mennek egy ötállomásos turnéra, májusban és júniusban pedig Magyarországon koncerteznek. 

Forrás: Kispál és a Borz

Lovasi András frontember szerint a klubhangulattal mind a zenekar, mind a közönség visszatér a komfortzónájába. „Több dolog motivált minket, amikor elhatároztuk, hogy turnéra indulunk. Egyrészt mégiscsak szeretnénk bemutatni színpadon is a kedvenc dalainkat az új lemezről. Másrészt mindannyian szívesen emlékezünk a végeláthatatlan országos klubturnékra, ezért kifejezetten kisebb helyszíneket kerestünk. Ráadásul így kipróbálhatunk olyan dalokat is, amik egy sokezres fesztiválkoncerten vagy arénában nem feltétlenül működnek.”

Forrás: Kispál és a Borz

Lovasi András (ének, basszusgitár) mellett természetesen Kispál András (gitár) és Dióssy D. Ákos (billentyű) is ott lesz a turnén. Különleges színpadképet alk​​ot, hogy két dobos is lesz a zenekarban: Bajkai Ferenc már ismerős lehet az elmúlt két év nagyobb Kispál-koncertjeiről és a Kiscsillagból, a másik dobszett mögött pedig G. Szabó Hunor ül majd, aki több dalban gitározni, basszusgitározni és vokálozni is fog, míg fúvós hangszereken közreműködik Babcsán Bence.

Forrás: Kispál és a Borz

A turné áprilisi szakaszában Bécsben, Zürichben, Münchenben, Dublinban és Londonban játszik a Kispál és a Borz, majd májusban és júniusban érintik Balassagyarmatot, Sopront, Győrt, Pécset, Szegedet, Debrecent, Szarvast, a BOLDOGkisfalud Fesztet és természetesen Budapestet is: a pünkösdi hosszú hétvégén, május 18-án, 19-én és 20-án a Kobuciban lesz Kispál-koncert. 

Forrás: Kispál és a Borz

A turnéra február 1-jétől kaphatóak jegyek. Júliustól visszavonul a zenekar a próbaterembe, hogy felkészüljön az év végi nagyszabású Kispál és a Borz-koncertre, amit december 30-án tartanak az MVM Dome-ban.

Forrás: Kispál és a Borz

A turné egyes állomásairól a turne.kispalesaborz.hu-n, valamint a zenekar Facebook-oldalán találhatók részletes információk.