Új lemezével is tarol a Carson Coma

A fiatal magyar alter banda jelenleg mindent visz a tinédzserek körében. Márciusban megjelent új albumuk pedig máris közönségkedvenc.

A 2018-ban alakult, akkor még inkább tizen-, mint huszonévesekből álló Carson Coma rekordidő alatt lett az ország kedvenc alternatív rockzenekara. Ahogy néhány generációval korábban a Kispál és a Borz, a 30Y és társaik esetében, értük is elsősorban a gimnazista és az egyetemista korosztály van oda, de a kritikusok is az egekbe magasztalják a csapatot már az első pillanattól kezdve.

Bemutatkozó nagylemezük Corduroy Club címmel látott napvilágot 2019-ben, az azon szereplő Song About My Grandma című dalukhoz készült videoklip pedig elnyerte a 4. Magyar Klipszemle fődíját is. A szakmai elismerés mellett rajongóik is egyre többen lettek, hiszen a banda már az 1. születésnapját is teltházas koncerttel ünnepelte az Akvárium Klub KisHalljában.


2020-ban három másik előadóval megosztva megnyerték a Nagyszínpad tehetségkutatót, majd Lesz, ami lesz címmel piacra dobták második stúdióalbumukat, amit végül az „Év felfedezettje” kategóriában Fonogram-díjjal jutalmazott a szakma.

A lemezt - amikor a vírushelyzet éppen lehetővé tette - két egymást követő napon is teltház előtt mutatták be az A38 hajón, később pedig a Kobuci kertben is duplázhattak. Utóbbi helyszínen ráadásul átvehették a korong eladásai után járó platinalemezt is, köszönhetően az olyan slágereknek, mint az Én még sohasem, a Peti és Én, a Hobbihajótörött vagy a Truman Show.


2021-ben két új dallal (
Pók, Kék hullám kemping) is jelentkeztek, melyek előkelő helyeken végeztek a Petőfi rádió toplistáján, tavaly nyáron pedig még egy saját gyümölcsös sörük is megjelent Zsibongó néven, a MONYO Brewing co. jóvoltából.


Idén januárban Osztálytalálkozó címmel érkezett meg a harmadik stúdióalbum legújabb előfutára, a hamar hatalmas népszerűségre szert tevő számokat pedig idén március 11-én egy teljes lemez követte, Digitális/Analóg címmel.

 

Borítókép: Carson Coma Facebook, Fotó: Dombóvári Judit, Berezvai Sára