Valós, háborús képkockák a Prédikátor új klipjében

A „Majdan” videóklip kíséretében érkezik, amiben a Jászberényi Sándor író, haditudósító hatalmas kockázatvállalások közepette készített felvételeit láthatjuk.

„Majdan. Ez a szó nemcsak a jövő idő kissé archaikus kifejezése a magyarban, hanem érdekes hangtani egybecsengés folytán Kijev főterének elnevezése is. E felismerés volt a szikra, ami katalizálta bennem a már meglévő szándékot, hogy dalt írjak a jelen háborúról” – így fogant meg a díjnyertes Prédikátor legújabb, szívbemarkoló szerzeménye.

A „Majdan” sokkoló képsorai a jelenleg is zajló Orosz-ukrán háborúban születtek.

Az egykori Neurotic zenekar alapítója ma már elismert Fonogram- és Artisjus-díjas dalszerző-előadó Pajor Tamás, akit 2019 óta Prédikátorként ismerhetünk. Az előadó a világ aktualitásait sajátságos filozofikus távcsövön keresztül kémleli és ülteti át költői sorokba. Legutóbb egy nagy volumenű együttműködésben, a „Lélegző”-ben nyújtott zenei kapaszkodót sokaknak, jelenleg pedig a háborús helyzetre reflektál egy formabontó trap-motívumokat felvonultató, drámai zenéjében.

„A világ rázkódását, vagyis az apokalipszist szinte világnézettől függetlenül mindenki érzi és próbálja értelmezni. Pár hónapja még nem hittük volna, hogy néhány száz kilométerre tőlünk háborús bűnöket követnek el, civileket végeznek ki. A „Majdan” című dal talán segít elmélkedni, hogy mit is kéne tennünk most, de egyben az ég felé kiáltó ima is, amelybe szeretné bevonni hallgatóságát” – osztja meg Pajor Tamás.