Egyéb

Anyaföldek - BIDF 2021

Online nézhető ONLINE
2021. március 04. (csütörtök) 14:45 - 17:30

Premiervetítés és stúdióbeszélgetés időpontja: 2021.03.04. 14:45 | A film a premier időpontjától számítva a fesztivál végéig (2021.03.10-éig) megtekinthető a www.bidf.hu weboldalon.


Hervé a 2011-es véres elefántcsontparti polgárháború után kénytelen elválni szüleitől és gyermekeitől, hogy életben maradhasson.
Menekülése során Görögországban köt ki, ahonnan Franciaországba szeretne eljutni. Illegális bevándorlóként és munkavállalási engedély nélkül azonban Athénban ragad, ahol csalásokkal, hamisításokkal próbál a felszínen maradni. Megismerkedik egy görög lánnyal, Mariával. A lány teherbe esik, és szegényes életkörülményeik ellenére megszüli a gyereket. Hervé embercsempésznek áll, hogy újdonsült családjáról gondoskodjon – az európai jogrend szerint bűnöző, afrikai sorstársai szemében viszont megváltó lesz.
2016-ban Hervé hívást kap Elefántcsontpartról: apja meghalt, így rászáll egy népes törzs vezetésének feladata. Térjen vissza Elefántcsontpartra, ami már sosem lesz az otthona, vagy folytassa törvényen kívüliként egy idegen világban?


(a film adatlapja)