Egyéb

BMK Életrevalók Filmklub – A platform

Online nézhető ONLINE
2021. február 26. (péntek) 18:00 - 21:30

A filmklub 2021-ban az „Újkori klasszikusok” sorozattal folytatódik, a jelen helyzethez igazodva, online formában indul.
Következő alkalmon az újkori horrorfilmeket veszik górcső alá, Galder Gaztelu-Urrutia 2019-es, A platform című filmje mentén, meghívott beszélgető partnerrel Csizmazia „Cheese” Gábor rendezővel.
A film eredeti nyelven, magyar felirattal lesz elérhető.
Regisztráció

Csatlakozáshoz kezdéskor kattints az alábbi linkre
Program:
♦ 18.00 – 18.20 Beköszönés, felvezetés (a film elérhetősége ekkor kerül megosztásra )
♦ 18.20 – 19.54 A film megtekintése
♦ 20.10 – 21.30 Beszélgetés a filmről.
Meghívott beszélgető partner Csizmazia „Cheese” Gábor rendező, kritikus és Tékás ?
Ami szükséges a csatlakozáshoz:
♦ internet hozzáférés
♦ hozzászólás mikrofon, webkamera

A platform (2019), spanyol sci-fi, horror, thriller, 94 perc. (18 éven aluliak számára nem ajánlott).
A platform alapötlete a következő: létezik valahol a világon egy börtön, amit nem széltében, hanem mélységben, a föld közepe felé építettek. Minden egyes étkezésnél elindul a nulladik szintről egy pompásan megrakott asztal, tele csodálatosabbnál csodálatosabb fogásokkal. Az asztal meghatározott ideig marad minden egyes cella szintjén, olyankor a cella két lakója szabadon lakmározhat, de nem tehet el semmit magának. Egy bizonyos idő után a lebegő asztal elindul lefelé. Azt senki sem tudja, hogy pontosan milyen mély a Gödörnek becézett börtön, csak legendák léteznek. A legendák pedig úgy alakulnak ki, hogy a rabok havonta egy újabb szintre kerülnek, bár hogy pontosan mi alapján hova, azt senki sem tudja. És nem is számítana, hogy ha az asztalt nem rabolnák le teljesen a felsőbb szintek, hogy az alsó fertálynak ne jusson semmi. Ebben a világban ébred fel egy nap a film főszereplője, Goreng (Ivan Massagué) is, kezében egy Don Quijote-kötettel.
(a film adatlapja)
Rendező: Galder Gaztelu-Urrutia
Főszereplők: Ivan Massagué, Zorion Eguileor