Egyéb

Bóbita TV - Fehérlófia

Online nézhető ONLINE
2020. április 25. (szombat) 16:00

A pécsi Bóbita Bábszínház most szombaton az óriásokat és sárkányokat legyőző, nagy erejű hős, a Fehérlófia történetét meséli el.


Fehérlófia


„Az öreg király rettenetesen megörült, amint a lányait meglátta. S hogy megtudta az egész esetet, a legfiatalabbat oda is adta feleségül a fele királyságával együtt… Így végződik a mese, de vajon kihez adta a király a lányát: a Hétszünyű Kapanyányimonyókhoz? Fanyűvőhöz? A háromfejű sárkányhoz? Ha segítetek, kiderül, s Fehérlófia is újra előkerül!” (Szívós Károly)


A fehér kanca fiaként születő, rendkívüli erejű fiú történetét követheti nyomon a gyereksereg három világon át, találkozva sárkányokkal, királylányokkal, griffmadarakkal és más csodás lényekkel. Ám nem csak nézik majd a gyerekek a mesét, hanem maguk is Fehérlófia segítői, társai lehetnek próbatételekkel teli útja során… jelen helyzetben persze csak virtuálisan, de így is izgalmas lesz, ne aggódjatok!


Az előadás időtartama: 60 perc
Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.


Írta: Vécsei Anna
Tervező: Mátravölgyi Ákos (Blattner-díjas)
Zeneszerző: Bakos Árpád
Kivitelezők: Bódiné Kövecses Anna, Fekete Hajnalka, Nagy Kovács Géza
Hangtechnikus: Illés Zoltán
Fénytervező: Jankó Mátyás
Rendező: Szívós Károly (Blattner-díjas)
Játsszák: Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Komlóczi Zoltán m.v., Czéh Dániel, Tölgyfa Gergely m.v., Papp Melinda, Vadon Judit, Szívós Réka m.v.
Muzsikus: Bogárdi Aliz


Az előadás linkje szombaton délelőtt kerül fel az eseményhez, itt keressétek majd!