Egyéb

Buddha nyomába - Mireisz László előadás-sorozata

Online nézhető Tan Kapuja Buddhista Főiskola
ONLINE
2021. szeptember 27. (hétfő) 19:00 - 20:30
Ingyenes

Új, 11 alkalmas kurzus indul A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán Mireisz László (A Tan Kapuja Buddhista Egyház elnöke) vezetésével.
A Buddha nyomába című előadás-sorozatról röviden:
Az elmúlt 2500 évben, Buddha megvilágosodása óta, nem csak a világ változott meg, hanem a buddhizmus is. Különböző tanítás-vonalak jöttek létre és mindegyik törekedett a jelen korhoz igazítani rendszerét. Sokan egy meghatározott hagyományvonalat követnek és annak gyakorlatait végzik. Mások komolyan veszik Buddha utasítását és önmagukban keresik az ösvényt és az igazságot. A kurzus azt járja körül, hogy hogyan leljük meg azt a belső ösvényt,
azt a gyakorlatrendszert, amely az egyéni alkatunk számára járható és végezhető. Merre induljunk el a keresésben és mik azok a jelek, melyeket figyelembe kell venni. Milyen alapokra építhetjük belső utunkat és melyek azok az életviteli és gyakorlati tanácsok, melyeket minden törekvőnek érdemes figyelembe venni.
A kurzus időpontja: hétfőnként 19:00-20:30-ig


A koronavírus-járvány miatti intézkedések sajnos nem teszik lehetővé, hogy külsősök is látogassák a Főiskola kurzusát, ezért a legfrissebb előadások felvételét minden hétfőn este 19:00-tól közzéteszik A Tan Kapuja YouTube csatornáján, hogy azok is részesei lehessenek, akik amúgy személyesen nem vehetnek részt az előadásokon.