Egyéb

Garantált templomnéző séta a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban

Elmarad

Helyszín:

Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom
1056 Budapest, Március 15. tér 2

Garantált templomnéző séta minden szerdán a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban

Tudja-e Ön, hogy a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban található Budapest legnagyobb területű XV. századi eredeti falfestése? Ebben a templomban volt Széchenyi István jelképes temetése 1860. április 30-án? Vajon igaz-e a legenda, hogy a templomot az Erzsébet-híd építésekor "eltolták"? Hogyan került a templomba Szent Gellért püspök ereklyéje a XXI. század elején?

Ezekre a kérdésekre ad választ, és további nagyon sok érdekességet mutat meg Önnek tárlatvezető kollégánk minden szerdán 14:00 órakor a templomban.
A templomnéző séta időtartama: kb. 80-90 perc.

A séta keretében a vendégek -többek között- megtekintik Szent László, Szent Erzsébet és Szent Gellért ereklyéjét, a török-kori ún. mihrábot, a XIV. századi "Trónoló Madonna" freskót, a XV. századi ún. Mátyás Oratóriumot, Molnár-C. Pál oltárát, a 2017-ben megnyitott altemplomot és a Szent Kereszt ereklyét.

Érkezésének tervezésekor kérik, legyen arra figyelemmel, hogy a programot pontosan 14:00 órakor elkezdik.
Nagyobb létszámú csoport látogatása esetén kérjen személyre szabott ajánlatott a turizmus.belvarosiplebania@gmail.com e-mail címen.

A templom címe:
1056 Budapest, Március 15. tér
(az Erzsébet-híd pesti hídfőjénél)

A templom megközelíthető az M3 metróval (Ferenciek tere megálló), a 2. számú villamossal (Március 15. téri megálló). A legközelebbi autóbusz-megálló az Erzsébet-híd pesti hídfőjén van kialakítva. Ezt a megállót a következő járatok érintik: 5, 8E, 108E, 110, 112, 133E, 178.

Parkolási lehetőségek: az Erzsébet-híd pesti hídfője alatt kialakított parkolóban, a Millenium Center mélygarázsban (1052 Budapest, Pesti Barnabás u. 4.), valamint a Franklin Parkolóházban (1053 Budapest, Reáltanoda u. 5.).