Egyéb

Indonéz filmklub - Denias, singing on the cloud

Benczúr Ház Kulturális Központ
2022. január 10. (hétfő) 18:00
Ár: 800 Ft

Helyszín:

Benczúr Ház Kulturális Központ
1068 Budapest, VI. kerület, Benczúr utca 27.

Denias, singing on the cloud (Denias, senandung di atas awan), 2006, 110'9;Rendezte: John de Rantau


A főszereplő fiú, Denias, Nyugat-Pápuán, a Jayawijaya-hegységben található pici törzsi faluból származik. A film végigkíséri, hogyan küzd meg a fiú az előtte tornyosuló akadályokkal, hogy végül, a jobb élet reményében megvalósíthassa álmát és egy ösztöndíj segítségével jó minőségű oktatásban részesülhessen. 


A film forgatókönyvét egy valós történet ihlette. A főszereplő fiú, Denias, Nyugat-Pápuán, a Jayawijaya-hegységben található pici törzsi faluból származik. A film végigkíséri, hogyan küzd meg a fiú az előtte tornyosuló akadályokkal, hogy végül, a jobb élet reményében megvalósíthassa álmát és egy ösztöndíj segítségével jó minőségű oktatásban részesülhessen. A filmet Nyugat-Pápuán, eredeti helyszíneken forgatták, már csak ezért is érdemes megtekinteni, hiszen Indonézia egy csodálatos, de kevésbé ismert szegletébe „látogathatunk”. A film 2007-ben elnyerte az Asia Pacific Screen Awards egyik díját.


A Transz / Tánc / Bali. Gill Marais fotóin c. kiállítás kísérőprogramja
Az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Benczúr Ház Kulturális Központ együttműködésében megvalósuló programsorozat.


Felhívjuk a nézők figyelmét, hogy a filmeket eredeti nyelven angol felirattal vetítjük! A film bármely korosztály számára megtekinthető.