Egyéb

Kockamóka app fejlesztő foglalkozás

Online nézhető ONLINE
2020. november 21. (szombat) 09:00
Ingyenes

“Hogy telt a hétvége?” – ismerős a kérdés, ugye? Ha szeretnéd, hogy a tiéd legyen a legmenőbb válasz, gyere el az appfejlesztő kurzusra.
A foglalkozás végére elkészítheted a Szia NAGYI programot, amely segít a nagyiékkal tartani a kapcsolatot online módon. Így akkor is tudtok egymással kommunikálni, ha élőben nem lehet találkozni, sőt, egy gombnyomással elmondhatjuk, hogy gondoltunk rájuk.


Az ingyenes applikáció fejlesztő kurzusra olyan 10 és 14 év közötti lányokat és fiúkat várnak, akik szeretnének játékosan megismerkedni a technológiával és készek arra, hogy elkészítsék első saját mobilapp-jukat.


Előzetes programozási ismeretre nincs szükség a részvételhez, de szuper, ha használtál Scratch-et vagy más blokkos appszerkesztőt, mert az AppInventor is ezekhez hasonló.
Használt eszköz: AppInventor (appinventor.mit.edu)
A laptopon kívül még két dologra mindenképpen szükséged lesz: Gmail-es fiókra és Androidos okostelefonra.
A workshopon az AppInventor eszközzel fogtok dolgozni, ehhez mindenképpen rendelkezned kell Gmail-es fiókkal, a felületre való belépéshez szükséged lesz rá. A foglalkozás előtt ellenőrizd, hogy be tudsz-e lépni Gmail-es fiókodba.
Telepítsd Androidos okostelefonodra az MIT AI Companion applikációt, ami a tábor tematikájához elengedhetetlen.

Jelentkezés menete
Töltsd ki a jelentkezési lapot itt.