Egyéb

LiveStream – Összezárva: a karantén hatása ránk és párkapcsolatunkra

ONLINE
2020. március 30. (hétfő) 18:30

Helyszín:

ONLINE
1000 Budapest, Világháló

Élvezd otthonod kényelméből a Be Smart Klub előadásait! Miért maradnál le az izgalmas pszichológiai előadásokról, ha most weben keresztül nézheted élőben, és további 7 napon keresztül vissza is nézheted - akár családtagjaiddal, barátaiddal. Bárhol. Bármilyen eszközről.


Az önkéntes karantén nem csak fizikai, hanem a nagy többség által eddig sosem tapasztalt óriási lelki megpróbáltatás is. Érdemes hát megvizsgálni milyen pszichológiai hatásai vannak önmagunkra, párkapcsolatunkra és családi életünkre nézve. Az előadás sorra veszi, hogy milyen pszichológiai jellemzői vannak a bezártságnak, mit kezdjünk a korlátozott mozgáshoz kapcsolódó negatív érzelmekkel, szorongásokkal, mint az ingerlékenység, unalom, reménytelenség, nyugtalanság. Összegyűjt néhány gyakorlati példát, amelyek segítik az önkéntes karantén átvészelését, és amiket bárki beépíthet mindennapjaiba, továbbgondolhatja, a saját életére szabhatja, hogy könnyebb legyen elviselni a bezártságot.


Megnézik, miben más, ha egyedül, vagy ha párunkkal közösen éljük meg a home office-t és a szürke hétköznapokat. Megvizsgálják, hogy ugyanazt a helyzetet, otthont, párkapcsolatot hányféle különböző módon élhetjük meg. Milyen kihívások elé néznek a párkapcsolatok ebben az időszakban, és vajon miért mondják sokan, hogy újszülöttből és válásból lesz sok év végére? Valóban ennyire végletes lenne a helyzet?


Előadó: Kiss-Nemes Veronika pszichológus, pár- és családterapeuta; előadásában többek között a következő kérdésekre keresi a válaszokat:


-       Hogyan hat az egyén életére, gondolataira, érzéseire, viselkedésére a számos korlátozás, szabály, amit jelenleg be kell tartanunk?


-       Hogyan kezeljük a hirtelen jött összezártságot párunkkal/családunkkal?


-       Mit kezdjünk a bizonytalanság, kontrollvesztés érzésével?


-       Mit tegyünk, ha ránk tör a „kabinláz”?


-       Hogyan lehet egy krízishelyzetet a családi élet hasznára, gyarapodására fordítani?


-       Milyen tevékenységek lehetnek ebben segítségünkre?


-       Hogyan tehetjük elviselhetőbbé a tartós bezártságot?


Helyszín: Webes élő közvetítés (a közvetítés linkjét a jegyvásárláskor kapott e-mailben találod az egyedi jelszavaddal)