Egyéb

NÉZZ SZEMBE A PROBLÉMÁVAL: A gyerekek lelki egészségéről – tabuk nélkül

Online nézhető ONLINE
2021. november 20. (szombat) 18:00
Ingyenes

Interjú Máté Gábor orvossal 
Generációs traumává válhat-e a COVID-19 járvány? Miért van az, hogy egyes családokat traumatizál, míg másoknak lehetőséget ad a mélyebb kötődésre? Hogyan tudjuk feldolgozni ezt az időszakot családi, iskolai, társadalmi szinten? Ezekről kérdezi Máté Gábort Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

A beszélgetés résztvevői:
- Orvos-Tóth Noémi, klinikai szakpszichológus
- Szlankó Viola, pszichológus, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi vezetője
- Labancz Dániel, klinikai gyermek-szakpszichológus
- Cseperkáló Csenge, az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete
Moderátor: Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója
A gyermekjogok világnapján a szakértők arról beszélgetnek, mennyire viselte meg lelkileg a fiatal korosztályt a pandémia, és mit tehetünk, hogy ne egy elveszett nemzedék nőjön fel. Hiszen a nemzetközi és a hazai kutatások egy irányba mutatnak: baj van. 7 serdülőből 1 mentális betegségben szenved a világon. Jól támogatni pedig csak akkor lehet a lelki nehézségekkel küzdő fiatalokat, ha a probléma nem tabu, segítséget kérni pedig nem szégyen.
Az UNICEF Magyarország Nézz szembe a problémával! címmel kampányt indít 2021 novemberében, hogy hangsúlyozza, fontos nyíltan beszélni a gyerekek és fiatalok lelki nehézségeiről. A gyermekjogi szervezet kutatásokra épülő akciótervet is megvalósít, hogy célzottan segíthesse a fiatalokat és a szülőket, szakembereket egyaránt.