Egyéb

Reformkori családi délután

Várkert Bazár
2023. november 25. (szombat) 14:00
Ár: 1500 Ft

Helyszín:

Várkert Bazár
1013 Budapest, I. kerület, Ybl Miklós tér 4.

„A legmagyarabb Habsburg – József nádor nyomában” című szabadtéri kiállítás kísérő programjaként reformkori családi délutánon vehettek részt az YBL6 Művészeti Térben, ahol élő történelmi játszóház és múzeumpedagógiai foglalkozások várják a kicsiket és nagyokat.

Milyen volt az élet 200 évvel ezelőtt? A Mare Temporis előadói segítségével most életre kelnek a reformkor alakjai.
14:00 és 18:00 óra között az élő történelmi játszóházban kézzelfogható tárgyak és interaktív játékok segítségével betekintést nyerhettek a korabeli szépségápolás, divat, öltözködés, szerencsejáték, társadalom, irodalom, gasztronómia világába, de izgalmas titkokat tudhattok meg az úriemberek időtöltéseiről és a nemzetőrökről is.

Kiderül, hogy posztó vagy bársony dukál egy igazi úriasszonynak, illetve mit kapunk, ha hideg nyalatot kérünk. Hogyan ne veszítsük el a pénzünket a szerencsejátékokon, és mi történik, ha történetesen civilként kell egy forradalomban helyt állnunk?

14:00 és 16:00 között részt vehettek múzeumpedagógiai foglalkozásokon is, ahol játékos formában górcső alá vehetitek a reformkor vívmányait, találmányait és megismerkedhettek a korszak nagyjaival is. A foglalkozás során mindenki kedve szerint felcsaphat építésznek, és megtervezheti saját reformkori épületét. Az elkészült művek természetesen hazavihetők.

A foglalkozást vezeti: Chapó Ibolya


A gyermekek felnőtt kísérővel, felügyelettel vehetnek részt a programon!
A gyermek és a kísérő jegy egyaránt 1500 ft/fő.
Ajánlott korosztály: 7-12 évesek