Egyéb

Téli esték - Adventi online workshopok

Online nézhető ONLINE
2020. december 04. (péntek) 16:00
Ár: 1500 Ft

A Nyitott Műhely 5 éves fennállását ünnplő év záróeseményeként olyan háromnapos ünnepi sorozatra kerül sor online, amelyben közös alkotásra hívnak mindenkit, aki szeretne hagyományos kézműveséggel készülni a karácsonyra.

Meghívott foglakoztatók:
Gulyás Antalné népi iparművész szövő, pedagógus,
Hegyaljai Tünde nemezkészítő népi iparművész,
Komendó Gabriella gyöngyfűző, közművelődési szakember
Seregély Mirtill mézeskalács-készítő, ütőfák szakembere és
Sevella Zsuzsanna játékfejlesztő, fejlesztőpedagógus.

A szervezők olyan programokkal készülnek, amelyek az otthon található alapanyagokból is megvalósíthatók. Az élő közvetítésekben pedagóguok, kézművesek segítséget nyújtanak abban, hogyan tudtok gyermekeitekkel együtt alkotni, figyelembe véve az életkori sajátosságokat. Tanácsokat adnak, hogy egy családban hogyan hozhatóak össze egy alkotói közösséggé a különböző nemű és életkorú gyerekek és felnőttek, felidézve a régi téli falusi estéket.

Szeretettel várnak minden kézműveskedni vágyót, olyan szülőket, és pedagógusokat, akik szívesen bővítik módszertani tárházukat a kézművességgel kapcsolatban. A foglalkozások otthoni alapanyagokból is elkészíthetők, de érdemes rákészülni az alkalmakra az ajánlott listák alapján.


Mézes-mázos nap
Seregélyes Mirtill mézeskalácskészítőtől egy nagyszerű receptet kaphattok, és megtanulhatjátok hogyan kell mézeskalácsot készíteni és díszíteni az otthon fellelhető eszközökkel. Megtudhatjátok, milyen ütőfák léteztek, és azt is, miért jó, ha krampuszt kap valaki ajándékba.

A program második részében Sevella Zsuzsannával lovacska mintás családi játékot készíthetüntek, Komendo Gabriellával pedig papirgyöngy csillagot.
Ajánlott beszerzendő alapanyagok:
tojás
méz
porcukor
mézeskalácsfűszerek
vaj, vagy margarin
szódabikarbóna
mézeskalácsfűszerek
liszt
papírok
festék
Eszközök:
olló
körömolló
ragasztó
fonal, vagy drót
ecset, vizestál