Egyéb

Vas Laci - online bemutató

Online nézhető ONLINE
2021. január 03. (vasárnap) 10:00 - 23:59

2021. január 3. történelmi pillanat lesz a Vojtina Bábszínház életében, hiszen most először fordul elő, hogy online tartják meg egy előadásuk bemutatóját.

A Vas Laci próbaidőszaka korántsem nevezhető zökkenőmentesnek, hiszen a próbafolyamat többször is félbeszakadt a korlátozások következtében. November elejétől egészen december közepéig tartott megszakításokkal együtt.
A rendező, Markó Róbert Vas Laci magyar népmesei vonásait, és bukovinai székely történetet is felhasznált az előadáshoz.

A vetítést ingyenesen lehet megtekinteni a Vojtina Bábszínház Facebook-oldalán, és a YouTube-csatornáján január 3-án, vasárnap 10 órától.

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak egy fia meg három lánya. A fiút Vas Lacinak hívták, mert olyan erős volt, mint maga a vas. No de nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is: hét ördög lakott benne. Egy nap annyira megmérgelte magát a nővérei civakodásán, hogy azt kívánta, nyelje el őket a föld. És így is lett. Laci nem tehetett egyebet, útnak indult, hogy felkutassa a nővéreit. Ezzel vette kezdetét Laci útja az izgalmas kalandok és a hőssé válás felé. A magyar mese- és mondavilág egyik legmozgalmasabb klasszikusa Benedek Elek meséje nyomán, új köntösbe öltöztetett hagyományos bábtechnikák segítségével, élőzenével fűszerezve kel új életre a Vojtina Bábszínház színháztermében.

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!