XXIV. Európai Bordalfesztivál - Rendkívüli Magyar Különkiadás
Villány két arcaA Villány-Siklósi Borút borászai immár tizedik alkalommal mutatják be Villány két arcát a Villányi Franc-okkal és prémium fajtákkal, valamint a borvidék közösségi bisztro borát, a Villányi REDy-t.Szeptember 26-án szombaton 15:30-tól kezdődik a X. Villányi Prémium Bormustra Pécsett, a Zsolnay Negyedben az E78-ban.Fedezzék fel a Villányi borvidék sokszínűségét az eredetvédett, PRÉMIUM villányi borokban és a REDy-kben, amelyek ékes bizonyítékai borászaink lelkiismeretességének és minőség iránti elköteleződésének! Találják meg a borokban a villányi terroir-t: embert, hagyományt, természetet, talajt!Prémium, azaz magas minőség. A Villányi borvidék az országban elsőként dolgozott ki 2006-ban egy átfogó eredetvédelmi rendszert. A prémium kategóriába sorolt borok, a classicusnál szigorúbb szabályozásnak felelnek meg, egyedi dűlő jelleget, valamint a borász, a borászat részéről további sajátos értékeket mutatnak. Eredetvédett boraink védjegye a magyar kikerics, ez minden villányi bor védelmét és hitelét jelzi. Ahogy a kikerics védett növénye a magyar élővilágnak, úgy védjük a villányi bor eredetét és karakterét is, mint a magyar borkultúra kincsét.Zászlóshajónk a Villányi Franc, amely az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. Legalább egy éves fahordós érlelést kap, s a hosszú palackos érlelést is meghálálja.Villány vidám, mosolygós arca, a Villányi REDy, amely a gyümölcsös, fiatalos, kedves, pimasz, vagány bisztróbor. A borok karakterét Villány tradicionális fajtája a portugieser határozza meg, a házasításban megjelenhetnek még blauburger, zweigelt, kadarka, kékfrankos és más Villányban honos fajták.