Fesztivál

8. Európai Art Mozi Nap

Országos
2023. november 12. (vasárnap) 18:00

Helyszín:

Országos
Országos

„Európa újra mozizni megy!” – Nyolcadik alkalommal várja a művészmozik és az európai filmek rajongóit az Európai Art Mozi Nap, amelyet november 12-én vasárnap 38 ország több száz art mozijában rendeznek meg. Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas hálózat kezdeményezésére elindított, határokon átívelő esemény célja, hogy felhívja a figyelmet a művészmozik, mint kulturális és közösségi terek fontosságára, és az európai filmművészet sokszínűségére.
A programban résztvevő mozik – köztük csaknem az összes magyarországi art mozi, köztük természetesen a Budapest FIlm artmozijai is – ezen a napon fesztiváldíjas filmkülönlegességek premier előtti vetítésével várják a közönséget.
Az idei filmkínálatban a Cannes-i Arany Pálmát elnyert alkotástól Berlinben, Velencében díjazott filmdrámáktól a spanyol vígjátékon és dán családi animációs filmig izgalmas új európai koprodukciók szerepelnek és emellett két új magyar film is bemutatkozik.
A programhoz csatlakozott hazai mozik ezekből válogatva egyedileg alakítják ki november 12-i műsorukat, lehetőséget nyújtva a nézőknek, hogy az Európai Art Mozi Nap vetítésein elsőként láthassák a kiválasztott alkotásokat, akár hetekkel vagy hónapokkal az országos bemutatóik előtt.
A hazai programsorozat az Art-Mozi Egyesület szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósul meg.
Találkozzatok november 12-én és ünnepeljétek újra európai mozit!


Részletes program