Fesztivál

Advent a Hegyvidéken / Második hétvége

Városháza tér
2022. december 02. (péntek) 10:00 - 2022. december 04. (vasárnap) 21:00
Ingyenes

Helyszín:

Városháza tér
1126 Budapest, XII. kerület, Böszörményi út 23-25 a XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat előtt

"Az ajándékozás egy lelki mozdulat"
Advent a Hegyvidéken - a második adventi hétvége programjai:


December 2. (péntek)
18:00 Fanfara Complexa
Az autentikus moldvai csángó zenét új stílusú román dallamokkal, valamint szerb, bolgár, török, zsidó folklór hagyománnyal egészítik ki, a szaxofonokkal, harmonikával, kobozzal és dobbal előadott hangszeres zene a legősibb funkciónak megfelelően igazi talpalávaló.


December 3. (szombat)
10:00-12:00 Mikulás fotózkodik, beszélget a gyerekekkel
10:00 A Helen Doron nyelviskola előadása
10:30 Danny mesél: A Mézeskalács úr meséje
Interaktív mese az amerikai népmesék egyik kiemelkedő alakjával, Mézeskalács úrral, Danny Bain előadásában.
18:00 Leggiero Szaxofon Kvartett
A műsor során többnyire saját átiratokat hallhatnak Strauss, Grieg, Csajkovszkij műveiből, de kifejezetten szaxofonra alkotott kompozíciók is felcsendülnek a koncerten.
19:00 Musica Ignitus
A Musica Ignitus Kamarazenekar összeszokott zeneművészekből álló formáció, melyben az énekhang és a fuvola dominál. Előadásukon könnyed és virtuóz repertoárral az érzelmek széles skáláját juttatják művészi kifejezésre. Klasszikus zeneszerzők adventi időszakhoz kapcsolódó műveit adják elő trió formációjukra hangszerelve.


December 4. (vasárnap)
10:00-16:00 Mikulás kézműves műhely
Fakanál Mikulás műhely: a fakanalak mókás Mikulásokká díszítjük, festjük, öltöztetjük!
10:30 Rénboci csalogató: A Veronaki zenekar ünnepi koncertje
A szelek szárnyán énekelünk a Mikulásról, a Mikulásnak, gyönyörű téli dallamokat a legfrissebb Veronaki muzsikákat. Elrepülünk az Ezüsterdőbe és találkozunk a Mikulás legfiatalabb rémszarvasával is.
15:00 Lángos csillag helytörténeti túra
Bajor Gizi Múzeum – Városháza tér
16:00 Adventi műsor a Budahegyvidéki Evangélikus Egyházközség hittanosaival
16:30 Gyertyagyújtás


Az Advent a Hegyvidéken vásár szervezése során nagy hangsúlyt fektettek a szervezők arra, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak olyan civil szervezetek, egyesületek, társadalmi projektek számára, amelyek tevékenységei, missziói és céljai fontos kérdésekben nyújthatnak támaszt az érdeklődők számára.
December 2-4-én bemutatkozik a Jane Goodall intézet:
Dr. Jane Goodall 1977-ben hozta létre a Jane Goodall Intézetet a csimpánzok és élőhelyük védelmének érdekében. Az azóta eltelt idő alatt pedig már a világ több mint 24 országában alakult Jane Goodall Intézet, a globális hálózat összesen több mint 110 országot foglal magában.
Magyarországon 2006-ban, Jane Goodall részvételével, jött létre a Rügyek és Gyökerek Egyesület, mely akkor elsődleges céljaként a hazai környezeti nevelés megerősítését tűzte ki.
Az évek során a szervezet túlnőtte kezdeti célkitűzéseit, és az eddigi munkássága kiegészült afrikai és hazai állatvédelmi, természetvédelmi és humanitárius projektekkel. 2010 óta a Rügyek és Gyökerek Egyesület Jane Goodall Intézet néven folytatja tevékenységét.


A karácsony előtti hetek a karácsonyi vásárok és az adventi varázslat ideje. A sétálgatás, kóstolgatás, a nézelődés, az ajándékkészítés, mesék tovább emelik az ünnepekre való készülődés hangulatát.