Advent az Gasztrosétányon

2021. december 4. (szombat) 10:00 Etyek Gasztrosétány 2091 Etyek, Újhegy
Ingyenes
2021. december 4. (szombat) 10:00 Etyek Gasztrosétány 2091 Etyek, Újhegy
Ingyenes

December 4-én, 10.00 órától az etyeki Gasztrosétányon is megkezdik az ünnepvárást. Ebből az alkalomból csupa Adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. Ilyenkor nem csak a testet, de a lelket is melegíti a sparhelteken, piros fazekakban gőzölgő forralt bor és tea illata és látványa. De élményt nem csak a zamatokból, látványokból meríthetünk majd, hiszen többek között lesz vezetett pincetúra és sajtkészítés-bemutató is.
AUBERGINE PINCE
Padlizsánkrém
Shaksukha - marokkói lecsó
Grill pulykamell
Philly Cheesesteak szendvics
Aranygaluska aszúsodóval

SWEET DREAM PINCE
Házi hamburger
Különleges házi édes és sós sütemények
Kávék és forró csokoládé

GOMBAI PEZSGŐPINCE
Tradicionális eljárással készült pezsgők kóstolója

BORTODOOR COUNTRY
The Vine HRVSTD for You: a fiatal borászat kézműves ökoborai az etyeki Öreghegyről

MILÁN PINCE – ZALÁN FAHÁZ
Ünnepi kacsaleves
Sült kacsacomb fűszeres narancsmártással és édesburgonya-pürével
Konfitált kacsacomb párolt káposztával
Cserépedényben sült töltött káposzta
Zserbó és kandírozott dió

ERDÉLYI ÍZEK UDVARA
Erdélyi töltött káposzta
Csorba és miccs faszénen sütve
Forralt bor, etyeki borok és szőlőpálinka

ÚJHEGYI KEREKES PINCE
A pincészet termékeinek kóstolója és vására

ÁRPÁS LACI SONKAMESTER PINCÉJE
Sonkakülönlegességek és kemencés ételek

HALMI PINCE
Termelői folyóborok, kistermelői pálinkák és szörpök
Kézműves ecetek kóstolója és vására
Citromfűtea, feketeszedres forralt rozé

KÁCSOR „KÍRA” PINCE
2020-as borok kóstolója
Libatepertőkrémes kenyér
Sült Libacomb párolt káposztával és tört burgonyával
Házi sütemények
Gyümölcs lélekmelegítők (párlatok), forró teák és forralt bor

REZEDA TERASZ
Halászlé afrikai harcsával és gesztenyekrémleves
Sajtválogatás
Harcsapaprikás túrós csuszával
Kemencés füstölt csülök párolt lilakáposztával és tört burgonyával
Vegetáriánus töltött káposzta
Adventi forralt boros palacsinta
Forralt bor karácsonyi fűszerezéssel, Jägertee, tojáslikőr, forró csoki és szálas teák
Etyek 4 borászatából válogattuk össze kedvenceinket.

IBI PINCE: OROSZ GYULA CSALÁDI PINCÉSZETE
A pincészet borainak vására

STELÁZSI KULTÚRBIRTOK
Finomságok a spájzból

DEBRECZENI PINCE: DEBRECZENI – FERENCZI CSALÁDI BORÁSZAT
12.00-17.00 óra: harmonikazene a fűtött teraszon
16:00 óra: Gyertyagyújtás a tábortűznél közös énekléssel
Csülkös bableves, malachúsos vagy csirkés twister
Sült kolbász és bőrös malacsült bajor káposztával
Császármorzsa
Etyeki és szekszárdi borok és forralt bor

DVORÁK VENDÉGUDVAR
Lencsegulyás és töltött káposzta
Grillvariációk
Malacsült párolt lilakáposztával
Sült kacsacomb és kacsamell
Almás és meggyes pite
Karácsonyi ajándékcsomag-vásár

ETYEKI SAJTÚTÁLLOMÁS
Sajtkülönlegességek kóstolója és vására
Raclette
Karácsonyi díszdobozos sajtkülönlegességek

RÓKUSFALVY BIRTOK
14.00 óra: Karácsonyi koncert – fellépnek az Etyeki Művészeti Iskola tanárai és növendékei
Édes segítség – az Etyeki Családsegítő Szolgálat forrócsoki vására
Kutyaovi
Karácsonyi vásár - MD Kerámia
Kürtőskalács workshop
Etyeki Kávé
A Rókusfalvy Fogadó adventi menüje
Koszorúműhely
Gyermekmatiné – délelőtti vetítés

HEGEDŰS SAJTMŰHELY
Raclettezés (Bagett, héjában főtt krumpli, gyöngyhagyma
Sajtkészítésbemutató és tárlatvezetés kijelölt fix időpontokban (Sajtkészítés 10:00 órától 16:00 óráig, tárlatvezetés 11:00, 13:00 és 15:00 órától)
Sétáló sajttálak kisebb-nagyobb kiszerelésben