Fesztivál

Csabai Nyár 2023 - Városházi Esték

Városháza Díszudvar, Békéscsaba
Főtér
2023. június 22. (csütörtök) 20:30 - 2023. július 07. (péntek) 23:00

Helyszín:

Városháza Díszudvar, Békéscsaba
5600 Békéscsaba, Szent István tér 7.
Főtér
5600 Békéscsaba

A Városházi esték programsorozaton kilenc vendégelőadást, „igazi csemegét” mutat be a Békéscsabai Jókai Színház a Városháza udvarán.Nyáron, a kőszínházi szünet alatt sem maradnak a színházi élmények szerelmesei teátrumi előadások nélkül Békéscsabán. A Csabai Nyár programkavalkádja összművészeti kikapcsolódást kínál az itt élőknek és az idei látogatóknak egyaránt; a Városházi estéknek nevezett programsorozaton kilenc vendégelőadást, „igazi csemegét” mutat be a Békéscsabai Jókai Színház a Városháza udvarán.


Seregi Zoltán színházigazgató a programot ismertetve elmondta, két nagynevű művésszel, Molnár Piroskával és Jordán Tamással nyitnak június 22-én, akik Arbuzov Kései találkozás című romantikus vígjátékát adják elő.


Musical-esten lép fel Gubik Petra és Kocsis Dénes; Janza Kata és Polyák Lilla pedig retroshow-val szórakoztatja a nagyérdeműt: nemcsak a dalok, hanem az extravagáns ruhák és koreográfia is „nagyon” ’70-es évekbeli lesz.


Sasvári Sándor és lánya, Léna a „Ha van közös akarat a Kárpátok között” című estjét hozza el a Viharsarokba.


A Hunyadi Sándor-novella alapján írt A vöröslámpás ház című zenés vígjátékot a Turay Ida Színház előadásában láthatja a nagyérdemű; a Pesti Művész Színház pedig Marc Camoletti: Boldog születésnapot! avagy Hatan pizsamában című fergeteges vígjátékát hozza el Nyertes Zsuzsával és Egyházi Gézával a főszerepben.


Ullmann Mónika és Makranczy Zalán Terrence McNally: Ketten egyedül című romantikus vígjátékban remekel.


Petőfi Sándorra egy különleges cirkuszi előadással – Világok vándora címmel – emlékeznek a Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-Művészeti Szakgimnázium artistái.


Zárásként a Békéscsabai Jókai Színház nagy sikerű, Anconai szerelmesek című, olasz slágerekekel tarkított előadását láthatja a közönség, de azt már Békéscsaba főterén.