Fesztivál

Gyulai Vár Jazz Fesztivál

Gyulai Várszínház
2020. augusztus 23. (vasárnap) 19:00 - 23:30

Helyszín:

Gyulai Várszínház
5700 Gyula, Kossuth u. 13.

Nagy János Trió &Dominique Di Piazza& Vincent Mascart
A Nagy János Trió 2019-ben volt 25 éves. A zenekar vezetője, Nagy János Erkel-díjas zeneszerző nemcsak jazz-zongoristaként, de zenekarvezetőként és zeneszerzőként is jelentős szerepet tölt be a hazai jazz életben. Saját trióját (Hard Line Trió, később Nagy János Trió néven) 1994-ben alapította. Az együttes tagjai Yanchán kívül jelenleg: FrankieLato – hegedű és Joubert Flóra - dob. Az évek során többször is módosult az együttes összetétele, de a legfontosabb változás 2014-ben történt, amikor a hagyományos zongoratrió felállásból kikerült a bőgő, s hegedű lépett a helyére. A trió ez alkalommal olyan kiváló vendégművészekkel érkezik a Gyulai Jazz Fesztiválra, mintDominique Di Piazza, basszusgitáros és Vincent Mascart francia szaxofonművész.
Silhouette&Vinx
A Silhouette and Vinx egy különleges, Magyarországon egyedülálló zenei produkció. Vinx a Bostoni BerkleeCollage of Music énekprofesszora - aki olyan nevekkel dolgozik együtt mint: Sting, Cher, StevieWonder, SherylCrow, HerbieHancock –2016-ban csatlakozott a kiváló magyar zenészekből álló Silhouettebandhez. 
Az elmúlt évben számos nemzetközi sikerrel büszkélkedhet a formáció. Európa rangos fesztiváljain és koncertermeiben játszanak headliner fellépőként. 
Zenéjük stílusával kapcsolatban Vinx az egyik televízió műsorban azt mondta: „ez Funk felnőtteknek”
A magas szintű szakmaiság mellett a szórakoztatás és az őszinte, tiszta örömzene jellemzi előadásaikat.