Fesztivál

Hegyvidéki Ősz

Helyszín:

Hegyvidék Kulturális Szalon
1124 Budapest, Törpe utca 2
MOM Kulturális Központ - MOMKult
1123 Budapest, XII. kerület, Csörsz utca 18.
Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont
1121 Budapest, Zugligeti út 64 Lóvasút - peron

A Hegyvidéki Ősz programsorozata idén is várja látogatóit három helyszínen. 
A programokra a belépés díjtalan.


Memória-szüret
10:00 -12:00 és 13:00 - 15:00
Helyszín: Tamási Áron terem
A “Memória-szüret” egy különleges érzékszerv-torna - sokféle impulzusok kavalkádja az ősz mesés színeivel, aromáival, illataival és zenehallgatással. Köszöntsük együtt az új évszakot!
Papírfonás
10:00 -12:00
Nem csak a saját egészségünk, de a környezetünk védelme is nagyon fontos. 10:00 és 12:00 óra között lehetőség lesz megismerkedni az újrahasznosításon és a környezettudatosságon alapuló papírfonás technikájával, amely kiválóan alkalmas használati-és dísztárgyak készítésére is.
Alkotó kör
13-:00-15:00
Helyszín: Galéria terem
A Hegyvidéki Ősz keretein belül akár valódi műalkotások is születhetnek: az alkotni vágyó gyermekek kreatív festésben próbálhatják ki magukat.
Beporzó vándortanösvény
10:00-13:00
Helyszín: Nemes Nagy Ágnes terem
A program résztvevői megismerkedhetnek közelebbről a számos oktató-szórakoztató játékot tartalmazó interaktív, tudományos játszóházzal - szeretettel ajánljuk kicsiknek és nagyoknak, illetve mindenkinek, aki szeretne betekintést nyerni a növények és beporzóik életébe.
Bemutató és közös örömtánc
16:00-tól
Helyszín: Városháza tér
(rossz idő esetén Tamási Áron terem)
A szeniortánc zenére történő, az idősödő ember szervezetéhez illeszkedő kíméletes „sporttevékenység”. A tánc pozitívan hat testre és lélekre egyaránt - Tóth Krisztina Apollónia szeniortánc oktató vezetésével.