Fesztivál

Lurkócia - Szentendrei Gyereknap

Czóbel park
2018. május 27. (vasárnap) 09:00
Ár: Ingyenes
Ingyenes

Helyszín:

Czóbel park
2000 Szentendre, Czóbel park

Lurkócia, Szentendre gyerekállama idén is megnyitja kapuját a helyi és a környékről érkező gyermekek és családjaik számára. A Czóbel parkban megrendezésre kerülő vasárnap most is minőségi szórakoztatást, interaktív programokat kínál a gyerekközönségnek és a családoknak. A parkban felállított színpadon színes programok: koncertek, mese-előadások, kézműves foglalkozások, pihenő-sziget, játszópark, sportprogramok, logikai játékok és a helyi sport- és táncegyesületek bemutatói várják a látogatókat.
A rendezvény alatt gasztronómiai kiállítókkal, játék- és könyvvásárral is várják a látogatókat.


Szentendre egy napra Lurkócia Gyermekállammá alakul át -amit akárcsak egy igazi országot- minisztériumok irányítják majd. A gyerekek nyolc állomáson (Sport és Ügyességügyi, Állatbarátügyi, Egészségügyi, Kreatívügyi, Meseügyi, Játszóparkügyi, Stratégiai Játékminisztérium és Lazulásügyi Minisztérium) tehetik próbára ügyességüket, kreativitásukat, leleményességüket. Az állomásokon pecsétet gyűjtenek Lurkócia Útlevel-ükbe, amiket aztán kisorsolnak, és értékes ajándékokat osztanak ki a szerencséseknek.


MINISZTÉRIUMOK
Állatbarátügyi Minisztérium – Árvácska Állatmenhely egésznapos programja.
Egészségügyi Minisztérium –Egészséges Városért Közalapítvány egésznapos programja a család apraja-nagyja számára.
Sport és Ügyességügyi Minisztérium
Felfújható mászófal, 8 akadályos kalandpark, mini golf, biliárd foci, óriás jenga. Óriás „bútorpróba” és népi játékok a Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésével.
Játszóparkügyi Minisztérium - Népi játszótér, kosaras körhintával
Stratégiai Játékminisztérium - Tudorjáték – egyedi készítésű fa táblás játékok és sakk foglalkozás Tusák József sakktanárral.
Meseügyi Minisztérium – Tourinform Iroda programja. Az Üveghegyen innét, de a Fő téri kereszten túl, ahol a kurtafarkú malac is túr, rengeteg rejtvénnyel vár mindenkit a Hurrá, Szentendre! című könyv két főszereplője, Füge és Rozi.
16:00 órától Irány a Dunakanyar! könyvbemutató: a Meseügyi Minisztérium vendégei lesznek Csapody Kinga író és Szalma Edit illusztrátor, az Irány a Dunakanyar! - Utazik a család mesekönyv szerzőpárosa.
Szörnyügyi Minisztérium - Napi szörny készítés – a Szentendre Barátai Egyesület programja. Napiszörnyfestés, szörny készítés és képregényrajzolás Hoover Nórával és Krizbai Gergellyel Krizbóval.
Lazulásügyi Minisztérium – Offline Center
Pihenős állomás babzsákokkal, csócsóval, vizes csúszdával, Skanzen óriás bútorokkal, népi játékokkal.


Kiegészítő programok:
Gasztronómiai vásár
Édesség, hideg-meleg ételek, gyerekbarát italok
Könyv- és játékvásár


A rendezvény ingyenes.