Fesztivál

Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár

Nemzeti Táncszínház
2023. október 12. (csütörtök) 15:30 - 2023. október 15. (vasárnap) 21:15

Helyszín:

Nemzeti Táncszínház
1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.

A kortárs magyar és külföldi írók legjava, friss megjelenések, dedikálás, esti zenei-irodalmi műsorok – erre számíthatsz 2023. október 12–15-én a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron.
Itt mutatja be új kötetét többek között: Babarczy Eszter, Bódis Kriszta, Bödőcs Tibor, Jánossy Lajos, Nagy Gabriella, Pető Péter, Parti Nagy Lajos, Tisza Kata, Varró Dániel, valamint a korábbi Margó-díjas, Harag Anita.
Idén is átadják a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat, bemutatkozik a Helikonnal közösen kiadott Margó Könyvek sorozat és a négy nap programjai során kiderül, melyik köteteket érdemes forgatni a következő hónapokban, hiszen #olvasnikell.
A fesztiválra minden eddiginél több külföldi vendég érkezik, mások mellett Andrés Neuman, Jón Kalman Stefansson, Luiz Schwarcz, Sigriður Hagalin Björnsdottir is a Margó vendége lesz idén.
Különleges, a zene és irodalom határait feszegető programokat is színpadra hívunk esténként az őszi Margón:
Kedvencek temetője
Csillaglekvár
Slow Village
Egyedi-Beck: Fishing On Orfű

Idén is a fesztivál első napján adják át a Margó-díjat, amellyel immár kilencedik alkalommal díjazzák az év legjobb első prózakötetét és idén először az Erste támogatásának köszönhetően egy döntős Margó x Erste #higgymagadban különdíjat is kap.

Ajánlók és kritikák: