Fesztivál

SENSES Nemzetközi Fesztivál

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
2023. június 09. (péntek) 09:00 - 2023. június 11. (vasárnap) 13:00

Helyszín:

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
1061 Budapest, VI. kerület, Jókai tér 10.

A fesztivál fókuszában a legkisebb korosztálynak szóló érzékszervi észlelésen alapuló előadások állnak. A színházművészet különböző formáin keresztül kicsik és nagyok, nézők és színészek együttesen újra felfedezik a színekkel, hangokkal, anyagokkal és mozgással tarkított jelképes világot.


Az ebben a különleges kategóriában kimagasló produkciókat létrehozó művészek vallják, hogy a kreativitás és alkotás nem kor, hanem kíváncsiság kérdése. Európa-szerte elterjedtek a korosztály számára rendezett művészeti fesztiválok, amik hazai szinten még ritkaságnak számítanak.


Mind a kísérő szülők, mind a színházi szakma számára kiváló lehetőség, hogy a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház jóvoltából meghívott neves nemzetközi alkotócsoportok munkáit megismerhetik. A korai fejlődési szakaszban lévő apró közönség pedig az elemi impulzusok által közösségi színházi élményben vehet részt.


A tervezett fellépők: Dalija Acin Thelander (Svédország), Theater De Spiegel (Belgium), De Stilte (Hollandia), I Entertaiment / La Baracca (India / Olaszország), Teatro Paraíso (Spanyolország), Theatre Madam Bach (Dánia).