"Ősi népszokásaink garmadával vannak,ha nem őrizzük szanaszét szaladnak"
November hava a disznóvágás hava!
A programot megjegyezni könnyű lesz, hiszen egész nap disznót vágnak!
Kezdés 7 órakor forralt borral, teával, pálinkával isznak a disznó tiszteletére és mellé kemencében sült pogácsát kínálnak.
Reggeli 9 óra környékén resztelt máj, savanyúság, kenyér és sült vér kerül, az asztalra. A folytatásban jó hangulat, baráti beszélgetések, muzsika, meleg kemence, ételek, italok minden ami ilyenkor illik.
Ebédre toros káposzta lesz hájas tésztával ahogyan a somogyi asszonyok készítik.
A vacsora a csárdában 18 órakor kezdődik finom pálinkával aztán érkezik az Orjaleves szépen felszolgálva, és levezetés képen a disznótoros tál amire hurka, kolbász, sült hús, hagymás tört burgonya, káposzta biztos kerül többi majd még kiderül.
A vacsora mellé egy pohár bor pedig a csárda ajándéka. Aki pedig még éhes marad kóstolhat friss töpörtyűt.
A csárda 23 órakor zárja ajtaját!